Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΔIΑΡΡΗΚΤΕΣ ΕΤΩΝ ...12


25.01.11
>> Άνοιξαν 2 καταστήματα και το Εργατικό Κέντρο
 Δύο καταστήματα και το Εργατικό Κέντρο διέρρηξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας δύο παιδιά, ένα αγόρι 12 ετών (γεννηθείς του 1999) και ένα κορίτσι 14 (γεν. του 1997) , τα οποία και εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας από την Ασφάλεια και οδηγήθηκαν στο τμήμα.
Τα δύο παιδιά, ξεκίνησαν από την οδό Δημοκρατίας και συγκριμένα από το αρτοποιείο του Τομάζου. Έσπασαν την πόρτα  του αρτοποιείου με βαρύ αντικείμενο και αφαίρεσαν γύρω στα 10 ευρώ, ενώ στη συνέχεια πήγαν στο Εργατικό Κέντρο, έσπασαν παράθυρο στην πίσω πλευρά του κτιρίου και πήραν 5 ευρώ σε ψιλά, καθώς επίσης μια πορτοκαλάδα και ένα μπουκάλι αλκοόλ. Τέλος, προχώρησαν λίγο παρακάτω στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Μιχαϊλίδης, όπου έσπασαν κι εκεί την τζαμαρία, πιθανότατα με πέτρα και αφαίρεσαν 15-20 ευρώ.
Καταστηματάρχες «Πλέον φοβόμαστε»
Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες των δύο καταστημάτων, δεδομένων των επαναλαμβανόμενων κλοπών το τελευταίο διάστημα, ενώ δήλωσαν στην τηλεόραση της «Π» ότι οι μικροί διαρρήκτες σημείωσαν μεγαλύτερη ζημιά στην προσπάθειά τους να μπουν στα καταστήματά τους. «Έσπασαν την πόρτα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ζημιά που έκαναν. Μετά μπήκαν μέσα και πήραν την ταμειακή και 15 ευρώ που είχε μέσα. Φοβόμαστε γιατί τον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει το κακό», ανέφερε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του αρτοποιείου.
Γνωστοί στην Ασφάλεια οι διαρρήκτες
Από την πρακτική της κλοπής, όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ασφάλειας, Ανδρέας Δαμίρης, η Αστυνομία μπορεί να καταλάβει στα περισσότερα κρούσματα ποιος είναι ο διαρρήκτης. «Είδαμε την πρακτική της κλοπής, πήγαμε στο χώρο τους, -η οικογένειά τους μένει μόνιμα στη Χίο-, βρήκαμε τα παιδιά, τους είπαμε τι έγινε και το είπαν μόνοι τους», είπε ο κ. Δαμίρης, συμπληρώνοντας ότι πριν οδηγηθούν τα παιδιά στο τμήμα τους έδωσαν πίσω τα κλοπιμαία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη οικογένεια Aθίγγανων και στο παρελθόν έχει απασχολήσει την Ασφάλεια.
Αν και τα ποσοστά κλοπών και διαρρήξεων έχουν αυξηθεί αισθητά το τελευταίο διάστημα ο ίδιο επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αφού η Ασφάλεια γνωρίζει τους δράστες. «Κάνουν τις κλοπές οι ίδιοι και οι ίδιοι», ανέφερε ο κ. Δαμίρης, ενώ όσον αφορά το θέμα σύλληψης τους, είπε ότι οι ανήλικοι σύμφωνα με το νόμο συλλαμβάνονται αλλά δεν μένουν στο κρατητήριο. Γίνεται η δικογραφία και περιμένουν στη συνέχεια να οριστεί δικάσιμος. Σε περίπτωση που οι δράστες είναι ενήλικοι, κρατούνται κανονικά και οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Κοντά στον εντοπισμό των δραστών των 2 ψιλικατζίδικων
Σε καλό δρόμο όπως ενημερώνει ο κ. Δαμίρης είναι η Ασφάλεια όσον αφορά την έρευνα της και τον εντοπισμό των δραστών που έκλεψαν τα δύο ψιλικατζίδικα, ένα στο Τάγμα και ένα στον Αφανή Ναύτη τη Πέμπτη το πρωί.
«Είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε φέρει ήδη 3-4 άτομα στο τμήμα για ανάκριση, ενώ αυτή τη στιγμή άνδρες τις ασφάλειας είναι έξω και ψάχνουν για 2 ακόμα υπόπτους, οι οποίοι είχαν διαπράξει και στο παρελθόν κλοπές σε ανάλογα καταστήματα. Γι αυτό, γίνονται έρευνες μήπως και οι δράστε είναι οι ίδιοι, δεδομένου μάλιστα ότι το εμπόρευμα στα 2 ψιλικατζίδικα ήταν πάρα πολύ μεγάλο και είναι δύσκολο να το κρύψει κάποιος», ανέφερε.
Ανδρ. Δαμίρης: «Η εποχή που αφήναμε το κλειδί του σπιτιού στο παράθυρό έχει περάσει ανεπιστρεπτί»
Η συμβουλή του κ. Δαμίρη στους πολίτες είναι να κλειδώνουν τα σπίτια τους, τα καταστήματά τους και τα οχήματά τους, ώστε να μην διευκολύνουν το έργο των διαρρηκτών και να προστατεύουν παράλληλα τις περιουσίες τους καλύτερα.
«Η εποχή που αφήναμε το κλειδί στο παράθυρο ή στη γλάστρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πρέπει να κλείνουμε τα πάντα. Σπίτι, κατάστημα, όχημα, ο,τιδήποτε …Κάποιοι θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τους χώρους μας. Ας μην τους δίνουμε εμείς τη δίοδο», κατέληξε ο κ. Δαμίρης.

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου