Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΟΛΛΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ Ο ΖΥΦΙΑΣ

Στις απαλλοτριώσεις σκοντάφτει  το έργο της παράκαμψης του Ζυφιά, ένα έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.327.586,21€.
Η πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση είχε καταφέρει να εντάξει το έργο στο χρηματοδοτικό αυτό πλαίσιο ενώ είχε προχωρήσει και στη δημοπράτηση του. Ωστόσο, πρόβλημα παρουσιάστηκε με ιδιοκτήτες ορισμένων οικοπέδων, από τα οποία προβλέπεται να περάσει η παράκαμψη, αφού διαφωνούν με την τιμή μονάδας απαλλοτρίωσης. Οι ίδιοι έχουν προσφύγει μάλιστα στη δικαιοσύνη,  προκειμένου να διασφαλίσουν τις περιουσίες τους,  γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα και καθυστέρηση με την εκτέλεση του έργου.
 Παρόλα αυτά ο αντιπεριφερείαρχης Χίου Κ.Γανιάρης  εμφανίζεται καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση το έργο και η χρηματοδότηση του να χαθεί.
Να σημειώσουμε ότι η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλει στην βελτίωση ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου σημείου του οδικού δικτύου ενώ  όπως έχει δείξει η εμπειρία αντίστοιχων έργων, οι παρακάμψεις έχουν ουσιαστική επίδραση στην οδική ασφάλεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους περιφερειακούς οικισμούς. 

patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου