Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΗΜΙΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ Η ΧΙΟΣ- ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ (!!!)

papaioannouΦωτιές στο Νοσοκομείο, άναψε η απόφαση του Υπουργού Υγείας να μεταφέρει πληθώρα νοσοκομειακών ιδρυμάτων από τη Γ’ ζώνη (παραμεθορίου) σε Β΄ ζώνη δηλαδή κατηγορία ημι-παραμεθορίου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στο ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου που έκανε λόγω για άδικη απόφαση, αφού με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι εφημερίες των ιατρών, από επτά που ίσχυε στο καθεστώς της τρίτης ζώνης σε πέντε εφημερίες, όπως προβλέπει η δεύτερη ζώνη.

«Μία τέτοια εξέλιξη, μεταφράζεται σε αύξηση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, αφού με επτά εφημερίες, υπήρχε πρόβλημα σε πολλούς τομείς καθώς χρειαζόταν να κάνουμε περίπου δέκα τον μήνα αφιλοκερδώς», τόνισε ο ιατρός Ν. Σμυρνιούδης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι αν τελικά υπαχθεί το «Σκυλίτσειο» στη ζώνη ημι-παραμεθορίου, τότε, δεν θα υπάρχουν κίνητρα για τους ιατρούς του κέντρου να υπηρετήσουν στην περιφέρεια ενώ ταυτόχρονα «κόβονται» και τα σχετικά με την παραμεθόριο επιδόματα.
Καθησυχαστικός στις δηλώσεις του, φάνηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ελ. Παπαϊωάννου ο οποίο υπογράμμισε ότι έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο με το οποίο ζητάει την επαναφορά του νοσηλευτικού ιδρύματος σε καθεστώς Γ΄ Ζώνης.
«Έχω μιλήσει και με το Υπ. Υγείας αλλά και με την Υφυπουργό Ε. Τσουρή, προκειμένου να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα», τόνισε ο ίδιος, ο οποίος τόνισε ότι απέστειλε μαζί με το αίτημα και συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την επίλυση του θέματος.
Ερωτηματικά ωστόσο εγείρει η στάση του Υπουργείου, αφού με βάση τη νέα απόφαση, τα μεγάλα νησιά στο σύνολό τους αποχαρακτηρίζονται από παραμεθόρια την ίδια ώρα που το νομαρχιακό Νοσοκομείο της Καλαμάτας από Β’ ζώνη εντάσσεται στη Γ΄.
Μέχρι στιγμής πάντως, η συγκεκριμένη απόφαση αν και έχει παρθεί δεν έχει αποσταλεί επίσημα σε καμία Δ.Υ.ΠΕ. και σε καμία διοίκηση νοσηλευτικού ιδρύματος, γεγονός που έκανε τη διοίκηση του «Σκυλίτσειου» να αναρτήσει τον πίνακα εφημεριών του Ιανουαρίου με βάση το καθεστώς τη Γ΄ ζώνης και όχι της Β΄.
kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου