Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κινητικότητα για το νέο λιμάνι?


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα λιμενικά έργα της Χίου, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου συμμετείχε ο Αντεπεριφερειάρχης Χίου, Κώστας Γανιάρης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λιμενικά έργα μετά τις αλλαγές στους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τα χέρια της Νομαρχίας, πέρασαν στα χέρια της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τον κ. Γανιάρη το έργο του Νέου Λιμένα της Χίου αναμένεται να προχωρήσει μετά τη λήψη σχετικών αποφάσεων του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. «Η όλη προσπάθεια συνεχίζεται για να μπορέσει να αποκτήσει η Χίος ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιβατικής και εμπορικής κίνησης λιμάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Γανιάρης, τονίζοντας ότι είναι το πρώτο έργο στην ατζέντα της περιφέρειας.
Όσον αφορά το λιμενικό Έργο των Οινουσσών, ο ίδιος είπε ότι εξελίσσεται ικανοποιητικά,   εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων, ενώ ως προς την ολοκλήρωση του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Λιμένα Μεστών, επισήμανε ότι απαιτείται σχετική απόφαση, η οποία θα ληφθεί σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο
         Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν.  Σηφουνάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτης,  ο Βουλευτής Σάμου κ. Π. Βαρδίκος, ο Γεν. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φ. Χατζημιχάλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρ. Βερβέρης.

patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου