Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Επικύνδηνα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο 23 Ιανουαρίου!Από τύχη δεν είχαμε χειρότερα!


Πρόβλημα στην κυκλοφορία, ειδικά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης αντιμετώπισαν όσοι οδηγοί προσπάθησαν να διέλθουν από τα στενά του Κάμπου και ειδικότερα στην περιοχή Βάγια στα Θυμιανά.
Τόσο η ποσότητα της βροχής, όσο και η επίπεδη επιφάνεια της περιοχής, οδήγησαν στην πλημμύρα των δρόμων. Σημαντικά όμως ήταν και τα προβλήματα που σημειώθηκαν στο βόρειο τμήμα των Καρδαμύλων, αφού η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τις 17.00 το απόγευμα χρειάστηκε να επέμβει σε τέσσερις αντλήσεις υδάτων και στη διάσωση ενός ατόμου στην περιοχή Πάρπαντα των Καρδαμύλων, όταν αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά, ο οδηγός του οποίου απεγκλωβίστηκε λίγη ώρα αργότερα χάρη της έγκυρης επέμβασης του Πυροσβεστικού κλιμακίου Καρδαμύλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των Καρδαμύλων η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου επενέβη και σε τέσσερις αντλήσεις υδάτων εντός της πόλης.
Όπως τονίζουν οι κάτοικοι του Κάμπου αν και έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν αντίστοιχα πλημμυρικά φαινόμενα το μέγεθος της πλημμύρας του Σαββάτου έχει να εμφανιστεί από το 1985.
Μάλιστα σημειώνουν ότι οι συνεχείς επιστρώσεις του δρόμου που έχουν ανεβάσει το οδόστρωμα κατά 15 εκατοστά περίπου είναι η κύρια αιτία του προβλήματος. «Πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να χαμηλώσει το οδόστρωμα, για να μη πλημμυρίζουν τα σπίτια», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση της «Π», ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή, κ. Τασόπουλος, συμπληρώνοντας ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται να δημιουργούν πρόχειρους φράχτες από ξύλα, ώστε να μη μπαίνουν τα νερά στα σπίτια τους.
Σε φυσιολογικά επίπεδα από την άλλη είναι η στάθμη του νερού στους ποταμούς που διέρχονται μέσα από την πόλη της Χίου. Ωστόσο, η Τροχαία έκλεισε για προληπτικούς λόγους το παράδρομο που διέρχεται τον ποταμό Παρθένη, ενώ οι πολίτες βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε αν συμβεί το «κακό» του Οκτώβρη, να καταφέρουν να το αντιμετωπίσουν καλύτερα.


tvpatrida.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ - ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ

2011-01-22 11:37
Πολλά προβλήματα δημιουργούνται αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη Χίο από την έντονη νεροποντή, ενώ  και η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε πριν από λίγο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια, καθιστώντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σχεδόν αδύνατη και συνιστάται από τις αρχές να περιοριστούν οι μετακινήσεις.
Τα περισσότερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα Καρδάμυλα όπου ζώα έχουν πνιγεί και κινδύνεψαν επίσης, άνθρωποι όταν το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από τα νερά και σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη και στην επέμβαση του κλιμακίου της Πυροσβεστικής στα Καρδάμυλα. Στα Καρδάμυλα αυτή τη στιγμή μεταβαίνει ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής.
Επιπρόσθετα έχουν ήδη αναφερθεί σπίτια που έχουν πλημμυρίσει
chiospress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου