Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σημαντικές είναι οι ελλείψεις ακόμα και των πιο απλών σκευασμάτων και στα φαρμακεία της Χίου, με την ασπιρίνη να θεωρείται πλέον είδος προς εξαφάνιση.
Όπως λέει ο κ. Χρήστος Ξύδας, μεταξύ των φαρμάκων που λείπουν συγκαταλέγονται δέκα περίπου βασικά σκευάσματα όπως φάρμακα για τη νόσο πάρκινσον αλλά και ψυχοφάρμακα γεγονός που ο ίδιος το αποδίδει στη μείωση των τιμών που έγινε πριν λίγο καιρό από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα οι ξένες φαρμακευτικές εταιρείες να επιλέγουν να μην εισάγουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα ενώ παρόμοια στάση κρατούν και οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες που προτιμούν να εξάγουν τα φτηνά φάρμακα στο εξωτερικό για να κερδίζουν περισσότερα.
« Είναι αστείο να μας ζητάνε ασπιρίνες και να μην έχουμε» δηλώνει ο κ.Ξύδας συμπληρώνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φαρμακοποιών του νησιού, ούτος ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.
Στη Χίο, τώρα, την κατάσταση σώζει κατά γενική ομολογία ο συνεταιρισμός της φαρμακαποθήκης, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ξύδας «αν δεν είχαμε τη φαρμακαποθήκη η κατάσταση θα ήταν τραγική». «Οι εργαζόμενοι εκεί προσπαθούν καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να μας εξυπηρετήσουν, είτε ερχόμενοι σε συνεργασία με άλλες φαρμακαποθήκες είτε απευθείας με τις εταιρείες » συμπληρώνει ο ίδιος.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένο είναι ότι αν το πρόβλημα συνεχιστεί και δεν υπάρξουν μέτρα από την πολιτεία, τότε η κατάσταση θα γίνει απελπιστική για τους φαρμακοποιούς και επικίνδυνη για τους ασθενείς.
patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου