Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Καμουφλαρισμένες κεραίες στο Βαρβάσι.

Σαν καπνοδόχοι έμοιαζαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είχαν στηθεί στην ταράτσα σπιτιού επί της οδού Γ. Βερίτη, αριθμός 66.

Καλά καμουφλαρισμένες δεν προξένησαν αρχικά την προσοχή των περιοίκων, μέχρι που πριν από ένα περίπου μήνα αποκαλύφθηκε ότι κάτι άλλο κρυβόταν στην ταράτσα του σπιτιού που οι ιδιοκτήτες του το είχαν για ενοικίαση.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, περίοικος ανεβαίνοντας στην ταράτσα του σπιτιού του για να φτιάξει τη δική του κεραία, διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί ένα κομμάτι από τον οικίσμο μέσα από τον οποίο ξεφύτρωναν οι τρεις (!) καπνοδόχοι του συγκεκριμένου σπιτιού αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν πολλά καλώδια και ηλεκτρονικά  στοιχεία για να βγαίνει μόνο καπνός από αυτές.

Έβγαλε φωτογραφίες, ενημέρωσε τους άλλους γείτονες και αποφάσισαν να αποταθούν στις τοπικές αρχές, αφού για να έχει γίνει τέτοιο καμουφλάζ μόνο νόμιμη δεν ήταν η όλη δουλειά και θέλοντας να γνωρίζουν επίσημα αν υπάρχουν θέματα με τη δημόσια υγεία.

Με αυτό τον τρόπο έφτασε η καταγγελία μέχρι το Δήμο Χίου, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου:

 «Ο Αντιδήμαρχος Χίου κ. Παντελής Στεφάνου μετά από εντολή του Δημάρχου Χίου κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη , επισκέφτηκε  κτίριο επί της οδού Βερίτη 66, όπου  είναι εγκατεστημένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας γνωστής εταιρείας.

            Κατά την επίσκεψη του, με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου, της Ασφάλειας και της Πολεοδομίας, δεν κατέστη δυνατή η  εξακρίβωση της νομιμότητας ή μη των κεραιών.

            Η υπόθεση  λόγω της σοβαρότητας και των κινδύνων που εγκυμονεί  για τους περίοικους και το περιβάλλον παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα και την Ασφάλεια».

 

 

 

 

 

 

 



 Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν καμουφλαριστεί και στηθεί σε γειτονιές (π.χ. παλαιότερα επί της Φτωχιάς Προκυμαίας και όχι μόνο), χωρίς να το κάνουν γνωστό οι ιδιοκτήτες των κτηρίων και αντί κάποιου αντιτίμου.
Chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου