Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ρεπορτάζ και από τη τηλεόραση της Πατρίδας με λύσεις και προβλήματα του Κάστρου της Χίου

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το πρόβλημα του ελλιπούς φωτισμού αλλά και της καθαριότητας εντοπίζουν ως τα κυριότερα ζητούμενα της καθημερινότητας που πρέπει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη στον οικισμό του Κάστρου.  «Τις νυχτερινές ώρες είναι δύσκολο να περπατήσει κάποιος το Κάστρο ιδίως όταν μπαίνει από την Πόρτα Ματζόρε, λένε οι κάτοικοι,  συμπληρώνοντας ότι σε αρκετά σημεία, ακόμα και σε αυτά που θεωρούνται τουριστικά αξιοθέατα, η κατάσταση είναι τραγική από άποψη καθαριότητας.
Οι ίδιοι ζητούν να μπουν ενημερωτικές πινακίδες στα μνημεία ούτος ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν τι βλέπουν και που βρίσκονται.
 
Πέρα όμως από την καταγραφή των προβλημάτων δεν λείπουν και οι προτάσεις, όπως αυτή του κ.Μωράκη,  ιδιοκτήτη της Ηλιάστρας που επισημαίνει ότι η πλατεία του Φρουρίου και ο κεντρικός δρόμος φέρει το όνομα Τζον Κένεντι και μάλιστα η μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα είναι λάθος γραμμένη. «Δεν αντιλέγω ότι ο Τζον Κένεντι ήταν μια σημαντική προσωπικότητα αλλά υπάρχουν και άλλες Χιακές προσωπικότητες τα ονόματα των οποίων θα μπορούσαν να ονοματίσουν την περιοχή λέει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι τουλάχιστον ο Δήμος θα πρέπει να αλλάξει την ταμπέλα και γράψει σωστά το όνομα στην Αγγλική γλώσσα.
«Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να δώσει λίγο περισσότερη προσοχή στον οικισμό που δεν είναι μόνο μνημείο αλλά ένα ζωντανό κομμάτι και με απλές κινήσεις η καθημερινότητα όλων όσων ζούμε και κινούμαστε στην περιοχή μπορεί να γίνει καλύτερη» λένε χαρακτηριστικά κάτοικοι και επαγγελματίες στην τηλεόραση της «Πατρίδας».
Από την άλλη πλευρά βέβαια αναγνωρίζουν ότι και ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει την σημασία και την αξία του Κάστρου, χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι πριν από δυο μέρες συμπολίτης μας μπήκε από την Πόρτα Ματζόρε με το αγροτικό του αυτοκίνητο μέσα στο κάστρο καταστρέφοντας μάλιστα τα ξύλινα σκαλοπάτια που υπήρχαν. «Κατά καιρούς βλέπουμε συμπολίτες μας που συμπεριφέρονται σαν να είναι Κάστρου χωματερή ή δημόσιο αποχωρητήριο» λένε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η νοοτροπία αυτή θα αλλάξει εφόσον η περιοχή αξιοποιηθεί.
patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου