Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία πολιτών για ανάρτηση Ελληνικής σημαίας στα Φρούρια και Κάστρα της Χίου!

Υπάρχει πλέον στο facebook μία ομάδα με τίτλο "ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ".
στην παρακάτω διεύθυνση http://www.facebook.com/home.php?sk=group_180217272006823.
Στόχος της δημιουργίας αυτής της ομάδας είναι να αναρτηθούν Ελληνικές σημαίες στα Φρούρια της Χίου.


 Η Χίος είναι για άλλη μια φορά εξαίρεση,αυτή την φορά στην ανάρτηση σημαίας στα φρούρια της.Έτσι βλέπουμε σχεδόν όλα τα φρούρια της Ελλάδος(π.χ. Μολύβου,Μυτιλήνης,Ρόδου,Κω
,Ναυπλίου κ.α.) 




να έχουν αναρτημένη σημαία ενώ της Χίου ΟΧΙ. Σίγουρα η κατάσταση των Φρουρίων της Χίου είναι αποκαρδιωτική αλλά μία υποχρέωση,χωρίς κόστος,όπως η ανάρτηση σημαίας είναι αδικαιολόγητο να μην γίνεται. 


Επειδή για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε ακούσει πολλά και ο κάθε ένας το προσεγγίζει με τη δικιά του οπτική ιδεολογική ή κομματικη(άλλος θέλει την σημαία στην καρδιά του και όχι να τη βλέπει,άλλος θεωρεί την ανάρτηση της εθνικιστική κίνηση,άλλος ότι δεν χρειάζεται να τονίζεται η Ελληνικότητα των φρουρίων) θα ήθελα να θυμίσω,κυρίως σε όσους δεν τους αρέσει να βλέπουν Ελληνικές σημαίες, ότι η ανάρτηση σημαίας σε φρούρια και ακροπόλεις είναι και υποχρέωση της πολιτείας βάση νόμου(Ν. 851/1978 της 21/22 Δεκ. 1978 (ΦΕΚ Α΄ 233) και μάλιστα καθορίζονται και συγκεκριμένες διαστάσεις για την σημαία σε αυτούς τους χώρους.
Γίνετε μέλη της ομάδας και βοηθήστε ώστε να γίνει το αυτονόητο,πραγματικότητα.
ΣΧΟΛΙΟ
Μια πολύ καλή πρωτοβουλία που βρήκαμε στο διαδίκτυο,αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά από πολίτες.
Η πολιτεία δυστυχώς δεν κάνει ούτε καν τα αυτονόητα που δεν έχουν κόστος.
Πραγματικά σχεδόν σε ότι φρούριο μπορεί να σκεφτούμε υπάρχει Ελληνική σημαία,στις ομάδες του facebook της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν φωτογραφίες από φρούρια σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδος αλλά και εκτός  όπου τα Φρούρια φέρουν σημαία.Μάλιστα μάθαμε ότι υπάρχει και σχετικός νόμος.
Ευχόμαστε σε κάτι τόσο αυτονόητο,με μηδαμινό κόστος οι υπεύθυνοι εδώ στη Χίο μας να ανταποκριθούν,δεν είναι δυνατόν για όλα τα αυτονόητα να πρέπει να ξεσηκώνονται οι πολίτες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου