Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

'Τσαμπουκάδες" από τους Τούρκους επιχειρηματίες της Σμύρνης!Μας απειλούν ότι θα μποϋκοτάρουν τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου!

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα από το kounoupi.gr
" ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στην οικονομία των νησιών, για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» στην Τουρκία από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στη συνάντηση με τον Αρμένιο ομόλογό του, Σερζ Σαρκισιάν, και συγκεκριμένα τις άμεσες βολές και όχι απλά τις αναφορές που έκανε επισημαίνοντας ότι «Έλληνες και Αρμένιοι κατακρεουργήθηκαν από τον ίδιο βάρβαρο», και η πρώτη απάντηση από πλευράς Τουρκίας ήρθε να χτυπήσει τη νησιωτική οικονομία.
 Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες των παραλίων αποφάσισαν, αντιδρώντας στον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μποϋκοτάρουν τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά. «Τέλος οι Τούρκοι τουρίστες στα νησιά, τέλος και τα τουρκικά σκάφη», διεμήνυσαν τα μέλη της Ένωσης Τουριστικών Ξενοδοχείων (CESTOB), η Ένωση Επιχειρήσεων και Χώρων Κατάλυσης (ETIK) και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης.
πηγή :kounoupi.gr


Ο κ. Μουσταφά Καγιά, μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου της Σμύρνης, σε δηλώσεις του χθες στη μεγάλη σμυρνιά εφημερίδα «Γενί Ασίρ» δήλωσε ότι «δε θα επιτρέψουν αυτούς που αποκαλούν τους προγόνους τους βαρβάρους να κερδίσουν χρήματα και θα εμποδίσουν τα σκάφη να ταξιδεύουν στα ελληνικά νησιά». Συνέχισε δε, λέγοντας πως «κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά κερδίζουν 10 με 15 εκατ. δολλάρια. Με τον αποκλεισμό τα χρήματα αυτά θα μείνουν στην Τουρκία.».
Ο Μεχμέτ Ισλέρ, της Ένωσης Επιχειρήσεων και Χώρων Κατάλυσης, είπε πως εκτός από τα σκάφη θα εμποδίσουν και το λαό να πραγματοποιήσει επισκέψεις στα νησιά. «Ως τώρα», σημείωσε, «σεβαστήκαμε το λαό της Ελλάδας. Τους συμπεριφερθήκαμε καλά, ενώ αυτοί διά τους Προέδρου τους μας πλήγωσαν. Χιλιάδες Τούρκοι επισκέφθηκαν φέτος τα νησιά και την Ελλάδα, που “τρέφονται” αυτήν τη δύσκολη περίοδο από την Τουρκία. Θα εμποδίσουμε, όμως, τις εκδρομές στην Ελλάδα μετά τις δηλώσεις του Έλληνα Προέδρου. Τα μέλη μας δε θα υλοποιήσουν τις εκδρομές που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν.»

 Και για το Δ.Ν.Τ.!
Επίσης, ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε πως η Ελλάδα δε θα είχε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν δεν είχε το οικονομικό βάρος των εξοπλισμών. «Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε, όμως», τόνισε. Αλλά και αυτό παρεξήγησαν οι Τούρκοι επιχειρηματίες των απέναντι ακτών.
Με μεσότιτλο που αναφέρει «Κατηγόρησε εμάς για την οικονομική κρίση», η εφημερίδα κάνει αναφορά στις δηλώσεις Παπούλια περί εξοπλισμών, σημειώνοντας πως στα μάτια του ελληνικού λαού η Τουρκία «δαιμονοποιείται» για όσα κακά τού συμβαίνουν"
Αυτό που παρατηρούμε με αυτό το συμβάν,που θα αξιολογηθεί τις επόμενες εβδομάδες,είναι ότι η Τουρκική φιλία βρίσκεται σε ασταθείς  βάσεις.
Οι Τούρκοι σε σχέση με εμάς,όταν νιώσουν ότι μειώνονται εθνικά αντιδρούν και δεν αντιδρούν οι Πολιτικοί ή οι Στρατιωτικοί αλλά μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, δηλαδή ο λαός!
Εμείς αντίστοιχα μια χαρά αφήνουμε τα λεφτουδάκια μας,απέναντι στα παράλια δίχως να μας απασχολούν πόσες παραβιάσεις γίνονται πάνω από τα κεφάλια μας,ούτε αν οι ξεναγοί λένε ότι οι παππούδες μας έφυγαν μόνοι τους από την Μικρά Ασία,ούτε ο Αγ.Χαράλαμπος που τον έχουν μπιλιαρδάδικο,ούτε το "τούρκικο" δέντρο δηλαδή το μαστιχόδεντρο,ούτε ότι την Χίο μας την συναντούμε εκεί Sakiz και φυσικά φωτογραφιζόμαστε με "καμάρι¨κάτω από το άγαλμα του Κεμάλ που δείχνει τα νησιά μας.
¨Αγαλμα του Κεμάλ,στην Σμύρνη όπου δείχνε ι τα νησιά μας!

Όταν θυσιάζαμε τον πιλότο μας Ηλιάκη,βγήκε κανείς από εδώ να πει να μην πηγαίνει κόσμος απέναντι?Μια χαρά όλα,"τι έγινε μωρέ?¨ετσι δεν λέμε?Ας πάω να νιώσω "χλιδάτος" σε πεντάστερο ξενοδοχείο γλυτώνοντας 40-50 ευρώ κι ας κάνουν ότι θέλουν".
Ποιους κύριοι ταΐζουμε τόσα χρόνια?Τους εμπόρους,τους ξενοδόχους τους,αυτούς δηλαδή που σήμερα θέλουν να μας κάνουν μποϋκοτάζ!
Τι ψέμα είπε ο κος Παπούλιας?Για σφαγές μίλησε και για βαρβαρότητα!Εμείς εδώ ξεχάσαμε?52.000 έσφαξαν και άλλους τόσους αιχμαλώτισαν στην Χίο μας.
Δεν θέλουμε να πλατιάζουμε απλά περιμένουμε απάντηση από αυτούς που καλούσαν όλους αυτούς,με δεξιώσεις και λούσα!!Δεν εννοούμε άλλους από τον σημερινό δήμαρχο,τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και των υπόλοιπων εμπλεκομένων!
Πιστεύουμε ότι δεν θα απαντήσουν,πιθανότερο είναι να τα βάλουν με τον Παπούλια και να εξακολουθήσουμε την τακτική του "γλειψίματος".
Ευχόμαστε κάποιοι να επανεξετάσουν τα ταξίδια τους εκεί και να σκεφτούν τι θα ήταν για την τοπική κοινωνία αυτά τα ευρώ που σπαταλάμε στην Τουρκία να γύρναγαν στην τοπική κοινωνία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου