Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ο "Καλλικράτης" δυσκολεύει τα αντιπλημμυρικά?


Στα απαραίτητα έργα προκειμένου να μην ξαναπλημμυρίσουν οι δρόμοι του Κάμπου και τα σπίτια των Καμπούσων, όπως έγινε το προηγούμενο Σάββατο, θα προχωρήσει η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Χίου, Παντελή Στεφάνου, ο οποίος μάλιστα επιβεβαιώνει ότι για τέτοια έργα μικρού μεγέθους οι χρηματοδοτήσεις θα δοθούν άμεσα μέσω ΣΑΤΑ.
Το πρόβλημα όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, που το παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή από την προηγούμενη, είναι ότι τα όμβρια ύδατα των Θυμιανών, μπροστά στο γηροκομείο της Λεμονιάς, δεν διοχετεύονται κάπου, αλλά μένουν εκεί και αναβλύζουν από τις σχάρες. «Είναι στις προθέσεις μας να προχωρήσουμε ένα έργο που θα ενώνει τα όμβρια ύδατα από εκεί μέχρι τον Κοκαλά, που πρέπει να πέφτουν, ώστε να μην πλημμυρίζει η περιοχή», ανέφερε ο κ. Στεφάνου, συμπληρώνοντας ότι σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία ένας λόγος ακόμα που πλημμυρίζει η περιοχή είναι ότι έχουν κλείσει οι νεροδιαβάσεις, με αποτέλεσμα το νερό να εμποδίζεται να κυλίσει ομαλά και να φτάσει στον ποταμό.
Ο ίδιος ζήτησε την κατανόηση του κόσμου, ώστε να οργανωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες και να ξεκινήσουν δράση, κάτι που όπως είπε θα γίνει σύντομα.
Όσον αφορά τα μεγαλύτερα έργα που απαιτούνται, όπως για παράδειγμα η διευθέτηση του ρέματος της Σκύλας που καλύπτει από την Ευρετή μέχρι τον Παρθένη και καταλήγει στη Φάρκαινα στη θάλασσα, όπου η μελέτη δείχνει έναν προϋπολογισμό μεγέθους, γύρω στα 3 εκατ. ευρώ, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι θα αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παρακολουθεί ανελλιπώς τα προγράμματα ΕΣΠΑ, μήπως και καταφέρει να εντάξει κάποιες από τις ώριμες μελέτες. 


tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου