Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

Συστήνεται Γραφείο Υδάτων στη Χίο, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Δ/νσης Υδάτων Βορείου Αιγαίου  και οι αρμοδιότητές τους θα είναι οι κάτωθι:
1. Η πραγματοποίηση των επιτόπιων ελέγχων, η συγκέντρωση των αιτήσεων και η αποστολή τους προς τη Δ/νση Υδάτων Β. Αιγαίου μαζί με τη σχετική εισήγησή τους, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες που προβλέπονται στο άρθρο 11 του ν.3199/2003.
2. Η εισήγηση προς τη Δ/νση Υδάτων Βορείου Αιγαίου των προβλεπόμενων από το άρθρο 13 του ν.3199/2003 κυρώσεων μετά από ελέγχους που θα διενεργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού και κατ΄ εξουσιοδότηση των εκδιδόμενων κανονιστικών διατάξεων.
3. Η εισήγηση προς τη Δ/νση Υδάτων Βορείου Αιγαίου, όταν κρίνεται αναγκαίο, για το περιεχόμενο των περιβαλλοντικών και λοιπών μελετών, που αποστέλλονται στην υπηρεσία για γνωμοδότηση.
4.  Η διενέργεια επιτόπιων ελέγχων για την έκδοση βεβαίωσης ύπαρξης.
5. Η συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων της ποσότητας και ποιότητας των υδάτων και η αποστολή τους στη Δ/νση Υδάτων Βορείου Αιγαίου.
6. Η μέριμνα και ο έλεγχος των σημειακών και διάχυτων εκπομπών ρύπων στα επιφανειακά, υπόγεια και παράκτια ύδατα.
7. Η εισήγηση προς τη Δ/νση Υδάτων Βορείου Αιγαίου όλων των αναγκαίων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών καθώς και εκείνων που αποσκοπούν στην προστασία των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και στην αντιμετώπιση αυξητικών τάσεων που προκύπτουν από ανθρώπινες δραστηριότητες.

chiospress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου