Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ξανά λαθρομετανάστες στη Χίο!


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΙΟΣΣτη σύλληψη δύο διακινητών ενός Τούρκου και ενός Ουκρανού, το βράδυ της Παρασκευής στις 20:30, προχώρησαν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Χίου, όταν το 20 μέτρων σκάφος που οδηγούσαν παρουσίασε μηχανική βλάβη ανοιχτά των Μεστών.
Έτσι και μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού το σκάφος ήταν έρμαιο των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι διακινητές οδήγησαν το πλοιάριο στο Λιμάνι των Μεστών, αγνοώντας την ύπαρξη ανδρών του Λ. Σώματος.
Μόλις το σκάφος ελλιμενίστηκε δέχτηκε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, στη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ειδικές κρύπτες μεταφερόταν 6 άτομα. Συγκεκριμένα μία 4μελής οικογένεια Ιρακικών μεταξύ των οποίων και δύο κοριτσάκια 3 και 4 ετών καθώς και δύο ακόμα Κούρδοι.
Άμεσα οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον Τούρκο και τον Ουκρανό που σύμφωνα με τους έξι λαθρομετανάστες ήταν οι διακινητές και τους οδήγησαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, όπου κρατούταν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα και από εκεί στον ανακριτή με την κατηγορία της διάπραξης κακουργήματος.
Όσο αφορά τους έξι λαθρομετανάστες, αφού πέρασαν τις σχετικές υγειονομικές εξετάσεις οδηγήθηκαν στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μερσυνίδι.
kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου