Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΠΙΖΩ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΩΝΕΣ


Σε δυο μήνες προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο ξενώνας καρκινοπαθών του Συλλόγου «ΕΛΠΙΖΩ» στον Πειραιά και συγκεκριμένα σε διαμέρισμα που παραχώρησε ο Δήμος Καρδαμύλων στο Πασαλιμάνι. Αυτό ανακοίνωσε ο  πρόεδρος του Συλλόγου Δ.Μυωτέρης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο ξενοδοχείο Χανδρής, όπου βραβεύθηκαν και οι δωρητές του ΕΛΠΙΖΩ.
Όπως είπε  ο κ.Μυωτέρης ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης του διαμερίσματος που έγιναν με την ευγενική χορηγία του καπετάν Λουκά Κτιστάκη και θα ακολουθήσει η επίπλωση του ξενώνα με δωρεά του Δαμιανού Ζανάρα. «Έπεται η αδειοδότηση λειτουργίας του ξενώνα,  προκειμένου να μπορούν εκεί να φιλοξενηθούν δωρεάν καρκινοπαθείς από το νησί  μας που πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα για εξετάσεις και θεραπείες.»
Τα δραστήρια μέλη του Συλλόγου όμως δεν σταμάτησαν εκεί αλλά σκοπεύουν να προχωρήσουν στη δημιουργία ξενώνα και στην πόλη της Χίου για να φιλοξενούνται άνθρωποι από τη Περιφέρεια του Νομού αλλά και τα γειτονικά νησιά. «Έχουμε κάνει διερευνητικές επαφές και υπάρχει η σκέψη να μας δώσει ο Δήμος Χίου κάποιο διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης ενώ και πάλι ο καπετάν Λουκάς Κτιστάκης έχει προσφερθεί να μας βοηθήσει στην ανακαίνιση», ανακοίνωσε ο κ.Μυωτέρης. Πέρα από αυτά σημαντική, τόσο για τους καρκινοπαθείς όσο και για τις οικογένειες τους, είναι η δημιουργία και λειτουργία ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης που στελεχώνονται από εθελοντές. «Υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ομάδα που αποτελείται από νεαρά άτομα πολλοί από τους οποίους είναι γιατροί και οι οποίοι στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος που δεν παρέλειψε να τους ευχαριστήσει για την στήριξη αυτή. 
Να σημειωθεί οτι κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν ο κ.Λουκάς Κτιστάκης, η οικογένεια Χανδρή, ο πρώην Δήμαρχος Καρδαμύλων Β.Μελιτζάνης, ο Δαμιανός Ζαννάρας, και οι Αφοι Βερόπουλοι.
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου