Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Προς 48ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οδεύουν οι φαρμακοποιοί

Την κήρυξη 48ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται να αποφασίσουν κατά τη σημερινή τους γενική συνέλευση και τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, ενώ παρόμοια αναμένεται να είναι η επίσης σημερινή απόφαση και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Από την απεργία θα εξαιρούνται μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, που θα παραμένουν ανοικτά.

Στη Χίο, πραγματοποιείται γενική συνέλευση των φαρμακοποιών στις 6.00 σήμερα το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Φαρμακοαποθήκης.
Οπως μας είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Νικολαϊδης, υπήρξε ρήξη των φαρμακοποιών με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή.
"Υπήρξε ρήξη με το θέμα της άρσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όπως και με το ζήτημα των εκπτώσεων ύψους 4,5% που ζητά το υπουργείο να κάνουμε προς τα ασφαλιστικά ταμεία", σημείωσε ο κ. Νικολαϊδης.
Τόνισε ότι τα ελληνικά φαρμακεία είναι εναρμονισμένα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι θα καταφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους. Το άνοιγμα του επαγγέλαμτος εξαιρείται για τα φαρμακεία, και όπως δήλωσε στην ουσία η Κυβέρνηση θέλει να προωθήσει το αμερικανικό μοντέλο όπου στην αγορά του φαρμάκου μπαίνουν εταιρείες και οι φαρμακοποιοί οδηγούνται σε επιστημονική εξαθλίωση και παράλληλα υπαλληλοποιούνται.
Σχετικά με τις εκπτώσεις στα φάρμακα τόνισε ότι ήδη οι φαρμακοποιοί έχουν χάσει χρήματα τόσο από τις μειώσεις της τιμής των φαρμάκων, από τα μη συνταγογραφημένα φάρμακα.
Πρόσθεσε δε ότι τελικά ο φαρμακευτικός σύλλογος Χίου δικαιώθηκε αφού παρά τις υποσχέσεις του υπουργείου για καταβολή των χρεών του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων στα τέλη του χρόνου, αυτό δεν έγινε. Ετσι και τα φαρμακεία στην υπόλοιπη Ελλάδα προχωρούν στο σταμάτημα της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει.
Να τονίσουμε ότι οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών διαφωνούν πλήρως με τη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου και το ελεύθερο ωράριο, που προτείνει μεταξύ άλλων το υπουργείο.
 Chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου