Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ

Σύμφωνα με αυτά που προβλέπει ο "Καλλικράτης" ο μισθός του Περιφερειάρχη και εν προκειμένω του Ν. Γιακαλή θα είναι όσος και ο μισθός των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων και ο οποίος μικτός μαζί με τα επιδόματα είναι περίπου 6.000€. Οι αμοιβές των Αντιπεριφερειαρχών (ορισμένων και Θεματικών) και του Πρόεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι  κάτι λιγότερο από 4.500€. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα παίρνουν ως αμοιβή για κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Επιτροπής στην όποια συμμετέχουν ίση με το 2% του μισθού του Περιφερειάρχη.    
Ο Δήμαρχος Χίου, Π. Λαμπρινούδης θα λαμβάνει μικτό μηνιαίο μισθό 4.684€ και οι Δήμαρχοι Ψαρών και Οινουσσών κάτι περισσότερο από 3.500€, διότι ο μισθός των Δημάρχων υπολογίζεται με βάση τον πληθυσμό του Δήμου. Οι αντιδήμαρχοι θα παίρνουν μισθό ίσο με το μισό του μισθού του Δημάρχου και Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνουν μισθό ίσο με το 40% του μισθού του Δημάρχου.
Με το άρθρο 16 του "Καλλικράτη" θεσπίζεται εργασιακό ασυμβίβαστο για το διάστημα της θητείας του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου. Επιπλέον οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των δήμων θα υποχρεούνται να αναρτούν στο διαδίκτυο την περιουσιακή τους κατάσταση.  
chiospress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου