Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

"KANTE KATI, ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ"


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Με μια επιστολή – κραυγή αγωνίας οι επαγγελματίες του τουρισμού ζητούν από το Δήμαρχο Π.Λαμπρινούδη να προχωρήσει σε ενέργειες που θα δώσουν  «το φιλί της ζωής» στην νεκρή τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας, που έχει σαν αποτέλεσμα φέτος η Χίος να βιώνει μια από τις χειρότερες τουριστικές χρονιές με μείωση της τάξης του 20% όταν μάλιστα στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει αύξηση.  Στην επιστολή που υπογράφουν ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων δωματίων, οι τουριστικοί πράκτορες και η ένωση ξενοδόχων θέτονται τρία βασικά θέματα. Το πρώτο αφορά την κατάργηση της βίζας και για τους τούρκους πολίτες- κατόχους των μπλε διαβατηρίων και την γενικότερη απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να έρθει κάποιος στα νησιά μας.
Όπως εξηγεί ο Π.Φεγγουδάκης, από την ένωση ξενοδόχων θα μπορούσε να γίνει μια εξαίρεση από την συνθήκη του Σέγκεν για τους Τούρκους προκειμένου να παίρνουν μια ειδική άδεια εισόδου μόνο για τα νησιά του Αιγαίου. Το δεύτερο θέμα αφορά την επέκταση του αεροδιαδρόμου, με τους φορείς του τουρισμού να προτείνουν σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μαστερ πλαν που υπάρχει την επέκταση του αεροδιαδρόμου κατά 300 μέτρα προς νότο, ώστε να διευκολυνθούν οι απογειώσεις που σε ποσοστό 90% είναι από νότο προς βορρά ενώ αυτό θα επιτρέψει την προσέγγιση και εταιρειών χαμηλού κόστους στο νησί. Το τρίτο ζήτημα που θέτουν και ζητούν είναι η διεκδίκηση για την χρηματοδότηση και υλοποίηση του νέου λιμανιού. «Σας ζητάμε να ενώσετε όλοι τις δυνάμεις σας για να δημοπρατηθεί το Νέο Λιμάνι, είτε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, είτε από πόρους του ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου» επισημαίνουν στην ανακοίνωση.
 Σύμφωνα με τον Π.Φεγγουδάκη όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και πρέπει όπως είπε κάποιοι επιτέλους να πάρουν στους ώμους τους το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης αφού έχουμε φτάσει στον πάτο. «Αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι εγώ αλλά φαντάζομαι και άλλοι ξενοδόχοι σκεφτόμαστε αν του χρόνου θα λειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η πληρότητα να φτάνει μόνο το 30%.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου