Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ


>> ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Την περίπτωση εμπρησμού εξετάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για τις δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 12.55 π.μ., με διαφορά 5 λεπτών, η μεν πρώτη στις Αμάδες και η δεύτερη στο Βίκυ σε δασική έκταση.
Την υπόθεση έχει αναλάβει να εξιχνιάσει το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ., που όπως δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ., Πυραγός, Ιάκωβος Αρχοντάκης, είναι αποτελεσματικό και μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε τέτοιου είδους συμβάντα. «Η θερμοκρασία ήταν χαμηλή, είχε δροσιά, οι άνεμοι ήταν βόρειοι 2 μποφόρ και οι φωτιές άναψαν ταυτόχρονα. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία, η φωτιά δεν προέρχεται από τσιγάρο, αλλά πιθανότατα από εμπρηστική ενέργεια», ανέφερε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας ότι  δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί πώς μπήκαν οι φωτιές και ποιος ευθύνεται για αυτές.
 Μάλιστα, όπως τόνισε, σε περίπτωση που χρειαστούν βοήθεια, θα απευθυνθούν στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που εδρεύει στην Αθήνα και ασχολείται με εγκλήματα εμπρησμού σε όλη την Ελλάδα.
Όσον αφορά τον απολογισμό των δύο πυρκαγιών, ύστερα από την άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα και 12 άντρες, με σύμμαχο τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, οι πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις 2.00π.μ. και στις 2.45 π.μ. αντίστοιχα, αφού έκαψαν ένα στρέμμα δασικής έκτασης στις Αμάδες και μισό στο Βίκυ.

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου