Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Που είναι οι τουρίστες οέο....?


>> ΑΙΣΘΗΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ
Αισθητά μειωμένη είναι φέτος η τουριστική κίνηση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής και στην Βολισσό. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χωριού, ακόμα είναι νωρίς, αφού συνήθως ο κόσμος φτάνει στην περιοχή από μέσα Ιουλίου και μένει μέχρι τέλη Αυγούστου.
Όπως λένε οι περισσότεροι τις ελπίδες τους για να δουλέψουν εναποθέτουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε αυτόν τον 1,5 μήνα, αφού τον υπόλοιπο καιρό η Αμανή είναι έρημη. Παράλληλα ζητούν από τους αρμόδιους να κάνουν ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή και να δώσουν κίνητρα ιδιαίτερα στους νέους να μείνουν στο χωριά, προκειμένου να τα κρατήσουν ζωντανά.
Στο μεταξύ, για τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν αυξηθεί οι συγκοινωνίες που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους, αλλά και με την πόλη της Χίου, ενώ με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τοποθετήθηκε ένα κιόσκι στελεχωμένο από 4 άτομα που θα δίνει από τη Δευτέρα πληροφορίες στους περαστικούς, για τα χωριά της Αμανής.  
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου, μόλις χτες έγινε ο εξωραϊσμός και ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες στην παραλία Μαγεμένα.
ΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΜΑΛΑΜΑ
Αθηναία στην καταγωγή παντρεύτηκε Βολισσιανό και έμεινε στο όμορφο χωριό των βορειοχώρων. Η ταχυδρομική υπάλληλος Αφροδίτη Παντελή – Ζαρταλούδη αγαπήθηκε από τους συγχωριανούς και στις τελευταίες εκλογές βγήκε Πρόεδρος με τον συνδυασμό Λαμπρινιούδη. «Μας ερημώνουν. Έκλεισε ο ΟΤΕ, το ταχυδρομείο απειλείται να κλείσει, το σχολείο λειτουργεί επειδή έχουμε αρκετούς μετανάστες. Πάμε από το κακό στο χειρότερο», ανέφερε η ίδια στην «Π», τονίζοντας ότι οι κάτοικοι παλεύουν για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους το χειμώνα και να δουλέψουν το καλοκαίρι έστω και για 1,5 μήνα που το χωριό έχει κόσμο.
 tvpatrida .gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου