Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σήκωσε το........ΝΟΧ!

Τέσσερις μονομάχοι, σε ένα νησί με έπαθλο το Κύπελλο Ελλάδος. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Χίος θα αναμετρηθούν στην Κάλυμνο με φόντο μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις. Το www.sport-fm.gr συνομίλησε με τέσσερις παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν Παρασκευή και Σάββατο στο Final 4 του Κυπέλλου, στο πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων, εξηγούν τους λόγους που η δικιά τους ομάδα έχει προβάδισμα για να κατακτήσει τον τίτλο και σας παρουσιάζει την προϊστορία του.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στον Μιχάλη Ηλιού:

Ο Γιώργος Αφρουδάκης από τον Παναθηναϊκό:


«Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός πως σε όλα τα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό φέτος έχετε χάσει;

Σίγουρα δεν είναι θετικό για εμάς. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Ο Ολυμπιακός είναι πιο ισχυρή ομάδα. Αλλά είναι ένα μονό παιχνίδι στο οποίο πάντα η πιο αδύναμη ομάδα θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως δεν είναι ανίκητος αφού η Βουλιαγμένη τον νίκησε στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος. Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς για τον ημιτελικό. Θεωρώ πως θα γίνει μια πολύ καλή διοργάνωση τόσο από το οργανωτικό θέμα όσο και το αγωνιστικό.

Που θα κριθεί ο τίτλος του Κυπέλλου;

Εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρίσκεται η κάθε ομάδα. Η Χίος έχει να παίξει σχεδόν ένα μήνα. Ο Πανιώνιος μετά τον αποκλεισμό του από τους τελικούς του πρωταθλήματος αποτελεί ερωτηματικό και περιμένω να δω πως θα αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί το ξέρουμε όλοι αλλά δεν είναι ανίκητος. Κι εμείς προετοιμαζόμαστε να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα σας επηρεάζουν;

Προβλήματα έχουν όλες οι ομάδες. Το θέμα είναι πως αυτό το Final 4 είναι γιορτή και σ’ αυτή την γιορτή ξεχνάμε τα πάντα. Ο μοναδικός στόχος είναι να αγωνιστούμε σωστά και να πετύχουμε ότι μπορούμε παραπάνω».


Ο Τάσος Σχίζας από τον Ολυμπιακό:

«Που πιστεύεις πως θα κριθεί το Final 4;

Συνήθως τέτοια σημαντικά ματς κρίνονται στην άμυνα. Επίσης όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη έχει και το προβάδισμα για να νικήσει το παιχνίδι. Πάντως εμάς στον Ολυμπιακό μας ευνοεί όταν μένει το σκορ χαμηλά γιατί παίζουμε καλύτερη άμυνα και στους περισσότερους αγώνες κερδίζουμε όταν γίνεται αυτό. Κάθε ομάδα έχει τις πιθανότητες της άλλες λιγότερες άλλες περισσότερες και θεωρώ πως θα γίνουν ωραία παιχνίδια.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα σας επηρεάζουν;

Σίγουρα μας επηρεάζουν και δεν γίνεται να μην μας επηρεάζουν. Όταν όμως φτάνουμε στους τελικούς ή στο Final 4 του Κυπέλλου δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τα προβλήματα μας. Είναι λογικό όμως όταν σ’ ένα ματς κάτι πάει στραβά να μας έρχονται ξανά στο μυαλό μας.

Παίζει ρόλο πως στα φετινά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό έχετε νικήσει;

Εννοείται πως παίζει σημαντικό ρόλο. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε πιο έμπειρη, πιο έτοιμη αλλά και καλύτερη ομάδα. Έχουμε καλύτερο ρόστερ αλλά σε τέτοια ματς που είναι νοκ άουτ σαφώς και ο Παναθηναϊκός που είναι το αουτσάιντερ έχει και το λιγότερο άγχος.

Πως σου φαίνεται πως η διοργάνωση του Final 4 διεξάγεται εν μέσω των τελικών του πρωταθλήματος;

Αυτό είναι πρωτόγνωρο για όλα τα αθλήματα. Διακόψαμε την προετοιμασία μας για τους τελικούς του πρωταθλήματος για να συμμετάσχουμε στο Final 4. Αναγκαζόμαστε να μπούμε σε μια άλλη διαδικασία. Στο τέλος θα γίνει γνωστό ποια ομάδα τελικά θα ωφεληθεί απ’ αυτό ή εμείς ή η Βουλιαγμένη».

Ο Γιάννης Θωμάκος από τον Πανιώνιο:

"Το ότι ο Πανιώνιος έμεινε εκτός των τελικών του πρωταθλήματος αλλά και την απώλεια του LEN Trophy από την Σαβόνα σας πεισμώνει για να κατακτήσετε το Κύπελλο;

Eννοείται ότι μας πεισμώνει. Για να πούμε πως η χρονιά τελείωσε για εμάς θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Προσπαθούμε να συνέλθουμε από τον αποκλεισμό μας στους τελικούς του πρωταθλήματος από την Βουλιαγμένη που για εμάς ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Ελπίζω να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κερδίσουμε την Χίο στον ημιτελικό και να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας να πάρουμε το Κύπελλο.

Που πιστεύεις θα κριθεί το Final 4;

Νομίζω πως θα κριθεί στο ποια ομάδα το θέλει περισσότερο. Όλες οι ομάδες γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού έχουμε φτάσει στο τέλος της σεζόν και αυτό που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο για μένα είναι η θέληση της καθεμιάς ομάδας να κατακτήσει τον τίτλο.

Τρεις στις τέσσερις ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σας επηρεάζουν αυτά στο αγωνιστικό κομμάτι;

Τα προβλήματα προσπαθούμε να τα αφήσουμε πίσω. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όπως φαίνεται και από τον τρόπο που έχουμε προσεγγίσει τα ματς μέχρι στιγμής, δεν λαμβάνουμε υπόψη τα προβλήματα αυτά αν και τα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Θεωρώ όμως πως στην Κάλυμνο θα παιχτεί υψηλού επιπέδου πόλο γιατί λαμβάνουν μέρος στο Final 4 τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας ενώ οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις μας από το νησί και από την συμπεριφορά των ντόπιων είναι οι καλύτερες".

Ο Γιώργος Φουντούλης από την ομάδα της Χίου:

«Πως βλέπεις τον ημιτελικό με τον Πανιώνιο;

Επειδή είχαμε μείνει εκτός πλέι όφ και έχουμε καιρό να αγωνιστούμε το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να προπονηθούμε και να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς. Σίγουρα ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα αλλά εμείς από την μεριά μας θέλουμε να αποδείξουμε πως αξίζαμε να βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες.

Που νομίζεις πως θα κριθεί το Final 4;

Είναι νοκ άουτ ματς και πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και σοβαροί. Όποια ομάδα δεν έχει αυτά τα στοιχεία και χαλαρώσει δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Ποια ομάδα πιστεύεις έχει το κάτι παραπάνω για να κατακτήσει το Κύπελλο;

Νομίζω πως η ομάδα που έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με όλες τις άλλες είναι ο Ολυμπιακός. Είναι πιο έμπειρος και γενικά έχει παρουσίες σε μεγάλες διοργανώσεις που αρκετές φορές αυτό το πράγμα από μόνο του μπορεί να δώσει έναν τίτλο».

Η «χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Ελλάδος:

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1953-1958)

1953 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-4 (3-3)*
1954 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-0
1955 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1-0**
1956 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-2
1957 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-4 (4-4)*
1958 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 5-2

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1984-σήμερα)

1984 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 8-5
1985 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 8-7
1986 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 5-4
1987 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-7
1988 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 8-6
1989 ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-8 (7-7)*
1990 ΝΟ ΧΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 8-5 (5-5)*
1991 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10-7
1992 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 9-7
1993 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 8-4
1994 Δεν έγινε η διοργάνωση
1995 ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 13-12
1996 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 11-8
1997 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 9-8
1998 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 10-8
1999 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-7
2000 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-11 (11-11)*
2001 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-7
2002 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-9 (8-8)*
2003 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ 14-5
2004 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 6-5
2005 ΕΘΝΙΚΟΣ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 12-8
2006 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16-5
2007 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 11-5
2008 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 10-4
2009 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-6
2010 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 7-6 (5-5)*
* Παράταση
**Αποχώρησε ο Άρης


Τα τρόπαια και οι τελικοί (Στην παρένθεση αναφέρονται οι κατακτήσεις των κυπέλλων και οι συμμετοχές)

Ολυμπιακός (13-19)
Εθνικός (12-13)
Γλυφάδα (3-7)
Βουλιαγμένη (2- 10)
ΝΟ Πατρών (1-7)
ΝΟ Χίου(1-1)
Πανιώνιος (0-4)
Άρης (0-2)
ΝΟ Χανίων (0-1)
πηγη ...sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου