Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στην Χίο απαντήσαμε στην κρίση,ο 1 στους 50 πήγε το τριήμερο στην Τουρκία για να ενισχύσει την "τοπική" αγορά!!


>> 1200 Χιώτες πήγαν Τουρκία το τριήμερο
1200 άτομα επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου την γειτονική Τουρκία, αριθμός αυξημένος συγκριτικά με την περσινή χρόνια, γεγονός το οποίο οφείλεται όπως υποστηρίζουν αρκετοί καταστηματάρχες στο ότι τα καταστήματα ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, έμειναν κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Από την Τουρκία έφτασαν Χίο, μόλις 150 άτομα…
Σύμφωνα πάντως με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μ. Κριμιζή κάθε Σαββατοκύριακο Χιώτες κάνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία, ενώ την συγκεκριμένη ημέρα όσοι την επισκέφτηκαν δεν πήγαν για ψώνια, αλλά για βόλτα.
Στο μεταξύ, κάποιοι καταστηματάρχες διαφωνώντας κάθετα με την απόφαση του Εμπορικού συλλόγου, κράτησαν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, δεδομένου όπως λένε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους κινήσεις. Έτσι 22 καταστήματα λειτούργησαν κανονικά, χωρίς ωστόσο να έχουν την αναμενόμενη κίνηση, αφού οι καταναλωτές γνώριζαν ότι η αγορά θα είναι κλειστή μιας και η Διοίκηση του Εμπορικού με ντουντούκα γνωστοποίησε την απόφασή του.
Όσον αφορά την γενική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ της Τετάρτης, ο Εμπορικός Σύλλογος δεν πήρε κάποια απόφαση για το αν θα συμμετάσχει ή όχι, αφήνοντας την επιλογή στους ίδιους τους καταστηματάρχες, αφού αν προτείνουν να κλείσουν τα μαγαζιά τους για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα πιθανόν να προκαλέσουν περαιτέρω αντιδράσεις. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου