Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

"ΓΡΑΨΑΜΕ"... ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Αγωνία τέλος για τους 2460 υποψηφίους για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού αναρτήθηκαν σε όλα τα λύκεια και του νομού μας οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, με τη Χίο να ακολουθεί την πτώση στην βαθμολογία που παρατηρήθηκε πανελλαδικά, αν και σε μικρότερο ποσοστό σε σύγκριση με τα πανελλαδικά στατιστικά, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την καλή πορεία και δουλειά που γίνεται στα σχολεία του  νησιού.
Συγκεκριμένα το ποσοστό των υποψηφίων που αρίστευσαν (βαθμοί από 18.1 μέχρι 20) πέρσι έφτανε το 16.03% και φέτος 15.61%, (373 γραπτά) πτώση κατά 0.87% ενώ παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της δευτεροβάθμιας αύξηση περίπου 2.5% καταγράφεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν από 12 μέχρι και 15. Από τα στοιχεία της δευτεροβάθμιας προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες επιδόσεις καταγράφονται στο 3ο Γενικό Λύκειο όπου 118 μαθητές αρίστευσαν στα γραπτά τους. Σύμφωνα πάντως μα τα πανελλαδικά βαθμολογικά στοιχεία αναμένεται πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Τα αποτελέσματα πέρα από την ανάρτηση στα σχολεία είναι διαθέσιμα και στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του υπουργείου, όπου μπορούν οι μαθητές με τη χρήση του προσωπικού τους κωδικού να δουν τα αποτελέσματα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία συμπλήρωσης μηχανογραφικών δελτίων που γίνεται από φέτος μόνο ηλεκτρονικά μέχρι και τις 28 Ιουνίου με ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου