Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία μαθητών στην Καλλιμασιά


 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου πραγματοποίησαν το πρωί, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Καλλιμασιάς.

Με δυναμικό 58 μαθητών, αντί των 60 που θα το διατηρούσαν χωρίς πρόβλημα στα εξαθέσια σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς, δηλαδή να παραμείνει το σχολείο ολοήμερο, εξυπηρετώντας έτσι και τους αγρότες μαστιχοπαραγωγούς που παραμένουν στο χωριό, αλλά και τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στη χώρα.
Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς χαρακτηρίζουν επίσης απαράδεκτο το μέτρο της κατάργησης της ξένης γλώσσας επιλογής, τονίζοντας ότι ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών δικαιούνται και στα χωριά της ακριτικής Χίου να έχουν τις ίδιες δυνατότητες μόρφωσης με τους μαθητές των μεγαλουπόλεων.
Να σημειώσουμε ότι το θέμα της δεύτερης ξένης γλώσσας επιλογής έχει φέρει αναστάτωση τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι γονείς και εκπαιδευτικοί εκφράζουν τους φόβους τους μήπως ο «Καλλικράτης» στην παιδεία κλείσει ή υποβαθμίσει τις περιφερειακές σχολικές μονάδες.
πηγή:enet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου