Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με Δαμανάκη το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Θαλάσσιες Μεταφορές?


Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2011 (ECONSHIP 2011), με θέμα «Θαλάσσιες Μεταφορές: Ευκαιρίες και Προκλήσεις μετά την κρίση» (“Maritime Transport: Opportunities & Threats in the Post-crises world”), στη πόλη της Χίου, στις 22-24 Ιουνίου 2011.
Μάλιστα στην έναρξη των εργασιών (Τρίτη, 21/6 στις 8.00 μ.μ.) αναμένεται να χαιρετίσουν η Μαρία Δαμανάκη, Ευρωπαϊκή Επίτροπος για θέματα Αλιείας, όπως και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας αλλά και η τέως υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή, που θα βρεθεί να μιλήσει και για την κατάργηση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νησιών και Αλιείας με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», στη Χίο και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων (IAME), της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδας (ΕΝΟΕ), του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλασσίων Λιμένων (ESPO), του International Propeller Club of the United States, της WISTA HELLAS, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Σωματείου Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων, Ένωση για τη Ναυτιλιακή Διαιτησία.
Στο ECONSHIP 2011 αναμένεται να συμμετάσχουν 150 και πλέον ερευνητές και ειδικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο με ενδιαφέρον στη Ναυτιλία. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και στο εξωτερικό αναμένεται να παρουσιάσουν επιστημονικές μελέτες και να πάρουν μέρος, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις συζητήσεις για τα διδάγματα του παρελθόντος και τις προοπτικές του μέλλοντος.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν και ειδικές συνεδρίες με την συμμετοχή της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και με θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την επιχειρηματική κοινότητα και τη ναυτιλιακή αγορά.
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 12:30, θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στην έδρα του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Κοραή 2α, Χίος), ενώ η τελετή έναρξης του συνεδρίου, θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου, 20:00, στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης».

chiosnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου