Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επιχορήγηση θέσεων εργασίας σε Σωματεία και ΜΚΟ



ΜΕΧΡΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΦΟΡΕΙΣ
500 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν στη Χίο μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που προκηρύχθηκε και αφορά μη κυβερνητικά σωματεία, ιδρύματα επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Συγκεκριμένα θα πρέπει οι τοπικοί φορείς, όπως σωματεία και ενώσεις, να υποβάλλουν προτάσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα μέχρι τις 24 Ιουνίου αν και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κ.Γανιάρη θα δοθεί παράταση στο χρόνο υποβολής προτάσεων.  Οι φορείς που θα επιλεγούν, θα μπορούν να προχωρήσουν στην πρόσληψη ατόμων τα οποία θα αναλάβουν να υλοποιήσουν κοινωνικές δράσεις, δράσεις πολιτισμού και διατήρησης της φυσικής κληρονομιάς αλλά και υπηρεσίες φροντίδας ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων και θα χρηματοδοτηθούν για ολόκληρο το ποσό του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων που θα απασχολήσουν. Για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης φτάνει τα 5εκ€ και για το νησί μας θα δοθεί 1εκ€. «Πρόκειται για ένα σημαντικό κίνητρο που δίνεται και που έχει διπλό όφελος αφού από τη μια ανοίγουν θέσεις εργασίας και από την άλλη υλοποιούνται σημαντικές δράσεις» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπάλληλο Μ.Κόβα στο τηλ. 22710 41784 και 44200 ή να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες 
www.epanad.gov.gr www.ypakp.gr/neaprogrammata,www.prosonolotachos.gr
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου