Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΑΝΤΗΛΙ H NEL ΣΤΗΝ ΑΓΟΝΗ


Την ίδια στιγμή που η Aegean μειώνει τα αεροπορικά δρομολόγια Χίου- Αθήνα, αποχωρεί και η NEL από τις άγονες γραμμές που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα και συγκεκριμένα του Βορείου Αιγαίου και των Κυκλάδων.  

Αυτή ήταν η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της εταιρίας την Τετάρτη για το πλοίο Πηνελόπη, παραβλέποντας την ζημιά των περίπου 4 εκατ, ευρώ που θα έχει, αφού το ποσό αυτό θεωρείται μικρότερο από τη συνέχιση εξυπηρέτησης των γραμμών με τα σημερινά μισθώματα. Μάλιστα η απόφαση της εταιρείας αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Απριλίου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός» κύκλοι προσκείμενοι της εταιρείας έλεγαν: ««Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος της εταιρείας μας. Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση. Το κράτος καθυστερεί να μας πληρώσει τα οφειλόμενα επί οκτώ μήνες και το χρηματοοικονομικό κόστος αυτής της τακτικής είναι δυσβάσταχτο για εμάς.
Όμως, το χειρότερο από όλα είναι πως οι συμβάσεις για τις άγονες γραμμές της ΝΕΛ υπογράφηκαν όταν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ήταν στα 70 δολάρια το βαρέλι και τώρα έχουν φθάσει στα 105 δολάρια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τις άγονες γραμμές. Η απόφαση που πήραμε, μας πονάει αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Στο μεταξύ, η ΝΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερώσει επίσημα για το θέμα το τοπικό πρακτορείο της. Σύμφωνα πάντως με τον πράκτορα Ηλία Καμπά οι κρατήσεις εισιτηρίων δεν έχουν σταματήσει, ενώ όπως φαίνεται στο ηλεκτρονικό σύστημα τα δρομολόγια του Πηνελόπη συνεχίζονται κανονικά μέχρι τουλάχιστον τις 15 Απριλίου.
 TVPATRIDA.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου