Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
Η Χίος θα είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή που είναι αφιερωμένη στην συναρπαστική ιστορία του Ψαριανού Ιωάννη Βαρβάκη, που από πειρατής έγινε μεγάλος εθνικός ευεργέτης. «Ο θεός αγαπαεί το Χαβιάρι» είναι ο τίτλος της ταινίας, που φαινομενικά δεν παραπέμπει στην ιστορία του Βαρβάκη, αφού λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι ο Ψαριανός ναυσιπλόος είναι αυτός που έκανε παγκοσμίως γνωστό το χαβιάρι.
Η επική αυτή ιστορία, βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821. «Η ταινία θέλει να σταθεί στα θετικά πρότυπα και απαντά αισιόδοξα στο νόημα της ζωής» λέει ο σκηνοθέτης συμπληρώνοντας " δείχνει ότι είναι πολύ εύκολο ένας πλούσιος,  μπορεί να γίνει άνθρωπος της δωρεάς και της ευεργεσίας και τότε ο Θεός θα τον ανταμείψει.»
Η ιστορία και το σενάριο της νέας ταινίας που προετοιμάζει εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια ο σκηνοθέτης εξασφάλισαν την προστασία του μεγάλου αμερικάνικου κολοσσού της Sony pictures που θα αναλάβει την παγκόσμια διανομή της ταινίας, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα το σκηνοθέτη αφού για πρώτη φορά μια ελληνική ταινία έχει εξ’ αρχής όλες τις προϋποθέσεις για μια διεθνή καριέρα μέσα από ένα τόσο μεγάλο δίκτυο διανομής.
Ο Γιάννης Σμαραγδής, βρίσκεται στη Χίο τις ημέρες αυτές προκειμένου να διευθετήσει τα θέματα και να κλείσει τους ακριβής χώρους ενόψει των γυρισμάτων που ξεκινούν στο τέλος του Σεπτέμβρη στο νησί μας και που σύμφωνα με τον ίδιο, θα τραβήξουν τα βλέμματα από όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Ο κ. Σμαραγδής, μιλώντας στην τηλεόραση της Πατρίδας, ανέφερε ότι η Χίος  είναι ένας ιδανικός τόπος για τους σκοπούς της νέας ταινίας, αφού συνδυάζει την άγρια ομορφιά αλλά και την ηρεμία ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η τοπική κοινωνία και ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή που μόνο καλό θα κάνει στο νησί. Μάλιστα η πρώτη σκηνή της ταινίας, που θα είναι έτοιμη το 2012, θα ξεκινάει απο τα Μαύρα Βόλια.
Όσο για το κάστινγκ των ηθοποιών που θα στελεχώσουν την υπέρ- παραγωγή, ο σκηνοθέτης δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα, μιας και δεσμεύεται από τη συμφωνία με τη Sony, σημείωσε όμως ότι θα είναι σημαντικοί ηθοποιοί της Ελλάδας και του εξωτερικού με μοναδική σίγουρη συμμετοχή αυτή του Λάκη Λαζόπουλου.    
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου