Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ



22 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες, από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Σμύρνης πραγματοποιούν 2ημερη επίσκεψη στο νησί μας προσκεκλημένοι από την εταιρείαEge Birlik, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη Χίο και να την προωθήσουν ως τουριστικό προορισμό   στους συμπατριώτες τους. 

Το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Π.Λαμπρινούδης και ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής Κ.Μούνδρος, υποδέχθηκαν τους τούρκους επιχειρηματίες μαζί με τον ιδιοκτήτη της Ege Birlik στο Δημαρχείο, καλώντας τους να περιηγηθούν στο νησί και να συμβάλλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, αφού όπως είπαν η Χίος έχει να προσφέρει πολλά και μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών τουριστών, δηλώνοντας παράλληλα την στήριξη τους στις προσπάθειες για κατάργηση της βίζας. «Μέχρι σήμερα η τουριστική κίνηση ήταν μονόδρομη με πολλούς Χιώτες να επισκέπτονται τα απέναντι παράλια τώρα αυτό μπορεί και πρέπει να αλλάξει προς όφελος και των δυο λαών» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της 
Ege Birlikσημείωσε ότι στόχος είναι φέτος να επισκεφτούν τη Χίο περίπου 100.000 Τούρκοι επισκέπτες, διευκρινίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι να πάρουν μερίδιο από τα τοπικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στη γραμμή αλλά να αυξήσουν την τουριστική κίνηση. Παράλληλα στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τις τοπικές τελωνειακές και λιμενικές αρχές που έχουν σαν αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος και για τις εμπορικές μεταφορές, που εδώ και 12 χρόνια ήταν ανέφικτος.
Έτσι φιλοδοξία της εταιρείας, όπως είπε ο κ. Αρτουράκ, είναι να γίνει η Χίος διακομμιστικό κέντρο για τις νταλίκες που μεταφέρουν εμπόρευμα από την Τουρκία προς τη Νότιο Ιταλία και την Ευρώπη.
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου