Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


«Φώς» στον ορίζοντα της αεροπορικής σύνδεσης της Χίου με την Αθήνα τους θερινούς μήνες έρχεται από την απάντηση της Olympic Αir στο αίτημα του Δημάρχου.
Όπως δήλωσε ο Π.Λαμπρινούδης η διοίκηση της Ολυμπιακής απάντησε θετικά στο αίτημα για δρομολόγηση αεροσκάφους το διάστημα που το νησί μένει ακάλυπτο στη σύνδεση με την Αθήνα, από τη 13.00 δηλαδή το μεσημέρι μέχρι τις 22.00 που είναι  η τελευταία πτήση για το Ελ.Βενιζέλος.
Έτσι η Ολυμπιακή θα προσθέσει, σύμφωνα με το Δήμαρχο, μια ακόμα πτήση το απόγευμα, πιθανά στις 17.00, ενώ όπως όλα δείχνουν απογευματινή πτήση για Αθήνα το καλοκαίρι θα βάλει και η Astra Airlines.
«Ο μόνος παράγοντας που πρέπει να εξετάσουν οι άνθρωποι της Θεσσαλονικιάς εταιρείας όπως μας δήλωσαν είναι ο στόλος των αεροσκαφών τους, αφού διαθέτουν μόλις δύο αεροπλάνα» δήλωσε ο Π.Λαμπρινούδης που συμπλήρωσε ότι ηAstra σίγουρα τους καλοκαιρινούς μήνες που η ζήτηση είναι αυξημένη,  θα προσθέσει και την Αθήνα στο πρόγραμμα της, πιθανά σαν προέκταση της πτήσης Θεσσαλονίκη – Χίος, όπως εξάλλου έκανε και πέρσι.
Επιπλέον ο ίδιος επεσήμανε ότι οι κινήσεις της υφυπουργού Θαλάσσιων Υποθέσεων, Ε. Τσουρή, για την δρομολόγηση ταχύπλοου σκάφους που θα συνδέει τα νησιά μας με τη Θεσσαλονίκη είναι προς την σωστή κατεύθυνση  και θα πρέπει οπωσδήποτε η πολιτεία να βάλει προσθετικά με το συμβατικό πλοίο της άγονης, ένα ταχύπλοο για την εξυπηρέτηση των νησιών και την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου