Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ένας δρόμος ,μπορεί να σώσει το δασάκι της Αγ.Αννας.

ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ

Με την αγωνία ακόμα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους τα μέλη της ενοριακής επιτροπής του Αγ. Σπυρίδωνα, μίλησαν στην «Πατρίδα», για την προσπάθεια τους μαζί με γείτονες, περιοίκους και εθελοντές να σώσουν το δασάκι της Αγίας Άννας  (και μαζί το εκκλησάκι)  την ώρα που οι φλόγες έζωναν την περιοχή το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα.
Όπως είπαν άφησαν το Πασχαλινό τραπέζι στη μέση και πήραν μάνικες και κλαδιά μέχρις ότου, σχεδόν μια ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, έρθει ένα τρίτο όχημα της Πυροσβεστικής και επιχειρήσει στο δρόμο που περνά από το γεφυράκι του Καστρομηνά. Μέχρι τότε δεκάδες περίοικοι και περαστικοί έβλεπαν ένα όχημα με 3 άνδρες, σταθμευμένο πάνω στον  Περιφερειακό να καταβάλει απεγνωσμένες προσπάθειες να σβήσει τις εστίες ενώ ένα άλλο, που δεν ήταν ορατό από το συγκεκριμένο σημείο, επιχειρούσε από την πάνω πλευρά στο Μονοδέντρι. Έτσι οι πάντες διαμαρτύρονταν μερικές φορές με δριμύτητα και άκομψο τρόπο στο μοναδικό πυροσβέστη που έβλεπαν μπροστά τους, αυτόν που χειρίζονταν τις μάνικες κοντά στο όχημα.


ENA ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΤΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ
Τώρα η ενοριακή επιτροπή σκέπτεται να επισκεφτεί το δασαρχείο Χίου προκειμένου να εξασφαλίσει την άδεια για διάνοιξη μικρού δρόμου δυτικά από το δασάκι, δρόμου που θα κοστίσει το κόψιμο 18 πεύκων, αλλά θα διασφαλίσει πρόσβαση στην περιοχή, βοηθώντας σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
Η επιτροπή είπε ότι έχει εξασφαλίσει την εθελοντική εργασία εργολάβων για τη συγκεκριμένη διάνοιξη ενώ στη θέση των δέντρων που θα κοπούν θα πρωτοστατήσει προκειμένου να φυτευτούν άμεσα πολύ περισσότερα δέντρα.       
tvpatrida.gr                                                                        

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου