Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΛΕΤΟΠΟΛΕΜΟ

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΟΥΒΙ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το ρουκετοπόλεμο και φέτος Χίωτες και επισκέπτες θα γιορτάσουν την Ανάσταση του θεανθρώπου με περίπου 80.000 με 90.000 ρουκέτες να στένουν το  Αναστάσιμο μύνημα. 
Στο Βροντάδο που θα τραβήξει τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου, όλα είναι έτοιμα για την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου, τα συρματοπλέγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί γύρω από τους ναούς της Παναγίας Ερειθιανής και του Αγ. Μάρκου αλλά  και τα γύρω σπίτια ενώ φέτος η δημοτική κοινότητα έχει φροντίσει ούτος ώστε οι επισκέπτες και όσοι επιθυμούν να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στους χώρους παρκινγκ που έχουν οριστεί, όπως το Γούβι και το παρκινγκ του Δήμαρχείου και να μεταφέρονται με μικρά λεωφορειάκια στους χώρους θέασης στον Αγ. Μακάριο και το Αίπος.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσα στον οικισμό του Βροντάδου θα ξεκινήσει από τις 18.30 με άνδρες της τροχαίας, της δημοτικής αστυνομίας, της τροχαίας αλλά και εθελοντές να δίνουν τις κατευθύνσεις στους επισκέπτες ενώ παράλληλα θα διανέμεται και ενημερωτικό υλικό που έχει επιμεληθεί η δημοτική αρχή. Παράλληλα την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει ελεγχόμενη ρίψη ρουκετών μέχρι τις 22.00 το βράδυ στο Γούβι για τους επισκέπτες που θέλουν να δουν από κοντά τον τρόπο προετοιμασίας και ρίψης.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης οι προετοιμασίες που ξεκίνησαν σχεδόν 15 μέρες νωρίτερα έχουν ολοκληρωθεί και όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του εθίμου. Όσο για την επόμενη μέρα σύμφωνα με τον ίδιο συνεργεία της καθαριότητας θα φροντίσουν να καθαρίσουν τις εμπόλεμες περιοχές και όσον αφορά τις ζημιές που θα προκληθούν θα υπάρξει οικονομική στήριξη στους περιοίκους των οποίων οι περιουσίες πιθανά πάθουν ζημιές. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου