Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ... Ο ΚΑΣΤΡΟΜΗΝΑΣ


ΚΑΗΚΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΖΥΦΑ
50 στρ. καμμένης δασικής έκτασης είναι το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυραική του Πάσχα, στην περιοχή του Καστρομηνά, πιθανά απο ρίψη βεγγαλικών. Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15.30 και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν ξέφυγε και πήρε διαστάσεις, απειλώντας την περιοχή του Μονοδεντρίου.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα 15 πυροσβεστικά οχήματα με 28 άντρες 3 οχήματα των εθελοντών 'Ομικρον" και Ιωνίας με 6 άντρες, 16 Εθελοντές Πυροσβέστες της Π.Υ. Χίου,  3 υδροφόρες από το Δήμο Χίου και την Περ/κή Ενότητα Χίου, ενώ συνεχή ήταν η επικοινωνία με το Τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας και του Δήμου.
Τελικά η φωτιά τέθηκε υπο έλεγχο τρεις ώρες αργότερα, κάνοντας στάχτη 50 στρ. δάσους, απο τα λιγοστά περιαστικά δάση της πόλης τη Χίου.

Πέρα απο το συγκεκριμένο συμβαν, ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το διήμερο για τους άνδρες της πυρσοβεστικής που χρειάστηκε να επέμβουν μέχρι το πρωι της Δεύττέρας σε περίπου 30 περίπου ενάρξεις πυρκαγιών, οι περισσότερες απο τις οποίες ξεκίνησαν απο βεγγαλικά.
Επιπλέον φωτία εκδηλώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σε προκατασκευασμένο σπίτι στο Ζυφιά, όπου προκληθηκαν σημαντικές ζημιές ενω εκείνη την στιγμή μέσα βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες που πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν. Για την κατάσβεση της πυρκαγιας συνέδραμαν 5 πυροσβεστικά οχήματα.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου