Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τι γίνετε τελικά με τις βολές στην Χίο?Τις θέλουμε ή όχι?


Για άλλη μια φορά γινόμαστε -δυστυχώς- όλοι δημόσιοι θεατές των αποτελεσμάτων ενός άλυτου πιεστικού προβλήματος που ταλανίζει τον στρατό και το οποίο θα έπρεπε να είχε λυθεί από τους αρμόδιους από τη πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε.                                                                                                               
Η καθυστέρηση επί τόσα πολλά χρόνια της οριοθέτησης ενός σταθερού πεδίου βολής για τον στρατό, μόνο θλίψη μπορεί να προκαλεί. Ενώ ζητούμε από το στράτευμα υψηλό ηθικό και ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, η συντεταγμένη πολιτεία επί ενός κορυφαίου τοπικού προβλήματος του, δεν σπεύδει να το επιλύσει.            
Ας μας επιτραπεί να σημειώσουμε ότι προ μηνός και για ακόμη μια φορά, στα πλαίσια της τελετής της ανάληψης των καθηκόντων του νέου στρατιωτικού διοικητή και με τη παρουσία όλων των Αρχών του Τόπου μας, ο Σύνδεσμος μας αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα επεσήμανε, ερχόμενος αρωγός στις επί σειρά ετών εκκλήσεις των στελεχών της στρατιωτικής διοίκησης.                                                                                
Ας ελπίσουμε ότι δεν γελούν μαζί μας οι γείτονες!
...και οι αντιδράσεις
Την αντίθεση τους διαδήλωσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Σιδηρούντας και των γειτονικών χωριών στη  λειτουργία του πεδίου βολής στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας, Π. Ψώρρας με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης του πεδίου βολής σε περιοχή που να πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτει ο στρατός από τη μία και από την άλλη να μην είναι περιοχή ιδιαίτερης περιβαλλοντικής, τουριστικής ή αρχαιολογικής αξίας, όπως το εν λόγω σημείο στη Σιδηρούντα. 
 O κ. Ψώρρας ακόμη άφησε ερωτηματικά για το ποιoς έδωσε την έγκριση, ώστε η συγκεκριμένη έκταση που είναι δημοτική να χρησιμοποιείται για βολές από το στρατό.


chiospress.gr
Σχόλιο μας...

Θα θέλαμε να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις,αντιδρούν οι οικολογικές οργανώσεις και κάτοικοι των κοντινών χωριών  ότι θα χαλάσουν οι παραλίες ,θα καταστραφεί η ζωή στον βυθό και όλα αυτά!
Απόψεις σεβαστές και λογικές αλλά έχουμε μία απορία,στις βολές του ναυτικού που γίνονται ΟΛΕΣ μέσα στην θάλασσα γιατί δεν αντιδρούν?Μήπως το παρατραβάμε πάλι λίγο στην Χίο?
Η παραλία της Αγ.Δύναμης που βομβαρδιζόταν από όλα τα όπλα του Στρατού  και την Αεροπορία δεν είδαμε να έχει αφανιστεί,θα δημιουργηθεί τώρα πρόβλημα σε παραλίας,με στόχους μέσα στην θάλασσα και μόνο με βολές πυροβολικού?
Νομίζουμε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούμε λίγο πιο λογικά και επιτέλους να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις.
Θα πρέπει να θέσουμε και έναν άλλο προβληματισμό,ξέρετε τι σημαίνει σε ένα νησί της παραμεθορίου να έχεις όπλα που δεν έχουν κάνει ποτέ βολή?Σε μία άσκηση ρουτίνας ή απλή επιστράτευση θα μετράμε θύματα από ατυχήματα λόγω ανεκπαίδευτων στρατιωτών.
Η γνώμη μας είναι ότι ήταν βιαστική η απόφαση να γίνει εκεί βολή αλλά και οι αντιδράσεις ήταν ακραίες κι έγιναν πιο πολύ από ορισμένους για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά τοπικιστικά συμφέροντα(που είναι όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι όταν οι παραλίες εκεί γίνονται σκουπιδότοποι,δεν υπάρχει δρόμος,οι ανεμότρατες ξυρίζουν τον βυθό?) και άλλους για γνωστούς ιδεολογικούς σκοπούς που απλά εναντιώνονται όπου εμπλέκεται ο Στρατός!
Πρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε νησί της παραμεθορίου,σε επικίνδυνη ζώνη,σε μια επικίνδυνη εποχή και πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ πολύ σοβαρά και την αμυντική οργάνωση και ασφάλεια του τόπου μας!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου