Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΕΝΝΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ"


Την ένταξη των εννέα από τις δέκα δομές του «Βοήθεια στο σπίτι» στο ΕΣΠΑ για το 2011 εξασφάλισε η Κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Χίου. Εκτός του προγράμματος μένει σε πρώτη φάση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Αμανής που είχε 5 έργαζόμενους,  με τον δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Κοντούδη, που είχαν επιφορτιστεί με εντολή Δήμαρχο μαζί με τον Σιδερή Ντομάτα να αναλάβουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία
 να δηλώνoυν ότι θα κατατεθεί ένσταση στην ΕΕΤΑ, την Ελληνική εταιρεία Ανάπτυξης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την απόφαση αυτή και σε περίπτωση που αυτή δεν γίνει δεκτή τότε υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο να συνεχίσει την δομή παράλληλα με άλλα προγράμματα δράσεων που θα υλοποιηθούν από το Δήμο. Την ικανοποίηση τους για το γεγονός της ένταξης εξέφρασαν και οι δύο δημοτικοί Σύμβουλοι, που έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία προκειμένου οι προτάσεις και οι φάκελοι που κατατέθηκαν να είναι πλήρεις και  να μην  μείνουν ξεκρέμαστοι οι 60 συνολικά εργαζόμενοι και οι πάνω από 600 ωφελούμενοι των προγραμμάτων αυτών.
Βέβαια άγνωστο παραμένει ακόμα το πώς θα γίνει η πληρωμή των εργαζόμενων το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την υπογραφή της νέας σύμβασης ενώ να σημειωθεί ότι  μέχρι να γίνει η υπογραφή της σύμβασης με την ΕΕΤΑ θα εξυπηρετούνται οι παλιοί ωφελούμενοι και όχι αυτοί που εντάσσονται με βάση τα νέα κριτήρια.

"ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑ"
Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει τώρα μετά την απόφαση ένταξης είναι το γεγονός ότι απορρίφθηκε η συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας που υλοποιούσε η ΕΝΑ Χίου με το σκεπτικό ότι αναπτυξιακές εταιρείες δεν μπορούν να υλοποιούν τέτοια προγράμματα. Ωστόσο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ. Σ της ΕΝΑ Π. Κρητικός η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη αφού ουσιαστικά η ΕΝΑ μπήκε στο ίδιο «τσουβάλι» με τις υπόλοιπες πρώην αναπτυξιακές εταιρείες που μα απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών διαλύονται τη στιγμή που η Χιώτικη αναπτυξιακή εταιρεία είναι πολυμετοχική με μέτοχο και το Δήμο Χίου και βάση του καταστατικού της επιτρέπεται να υλοποιεί κοινωφελείς δράσεις.
Όπως επεσήμανε ι κ. Κρητικός δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους 15 εργαζόμενους και τους 300 ωφελούμενους των προγραμμάτων που υλοποιεί η ΕΝΑ αφού ήδη η εταιρεία έχει καταθέσει την ένσταση της στην ΕΕΤΑ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα προγράμματα αυτά θα πάρουν το πράσινο φως.

"ΠΥΡΡΕΙΑ ΝΙΚΗ" ΛΕΕΙ Η ΛΑΣ
«Πύρρεια Νίκη» χαρακτήρισε την ένταξη των εννέα δομών ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής στο ΕΣΠΑ λέγοντας ότι στην ουσία τα προγράμματα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης με βάση την πολιτική κατεύθυνση του υπουργείου εργασίας γεγονός που θέτει σε αβεβαιότητα τους εργαζόμενους. «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχεια των προγραμμάτων προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ωφελούμενοι που έχουν πραγματικά ανάγκη την βοήθεια που παρέχουν τα προγράμματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά επιρρίπτοντας ευθύνες στην Νομαρχιακή Αρχή Λαμπρινούδη η οποία δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τους εργαζόμενους στην ΕΝΑ και στα προγράμματα της. «Θα παρακολουθούμε από κοντά το ζήτημα και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων και των ωφελούμενων» συμπλήρωσε ο κ. Αμπαζής. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου