Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ


«ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ  ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ» ΑΠΑΝΤΑ Ο Θ. ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μία εβδομάδα ακριβώς μας χωρίζει από το Πάσχα και όπως όλα δείχνουν το νησί τις επόμενες ημέρες θα γεμίσει από επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου να παρακολουθήσουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, Πέτρος Φεγγουδάκης, η κίνηση θα ήταν μεγαλύτερη δεδομένου ότι υπάρχει ζήτηση, αν ο κόσμος μπορούσε να εξυπηρετηθεί καλύτερα με τις συγκοινωνίες. «Από Β. Ελλάδα η Astra έβαλε δύο έκτακτες πτήσεις. Μια Μ. Πέμπτη και μια Μ. Παρασκευή, οι οποίες ήδη γέμισαν. Όμως από τη Μυτιλήνη ο κόσμος  δεν μπορεί να έρθει για τριήμερο στο νησί, αφού την Μεγάλη Παρασκευή δεν έχει πλοίο από Λέσβο για Χίο, ενώ τη νέα Δευτέρα δεν έχει πλοίο από Χίο για Λέσβο», τόνισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι οι Μυτιληνιοί που θα μπορούσαν να επισκεφτούν το νησί, αφού αποτελεί για αυτούς κοντινό προορισμό, δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν.
Στο μεταξύ, ο πράκτορας Θοδωρής Μιχαλάκης, αφήνει αιχμές τόσο για το Δήμαρχο, όσο και για τον Αντιπεριφερειάρχη, λέγοντας ότι πριν ζητήσουν extra ακτοπλοϊκά δρομολόγια, θα έπρεπε να έχουν τσεκάρει ποιες είναι οι πληρότητες των πλοίων. «Όλα τα πλοία δίνουν θέσεις, ακόμα και την Μεγάλη Πέμπτη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η Hellenic Seaways πριν γίνει το αίτημά τους, είχε προγραμματίσει δύο έκτακτα δρομολόγια, ένα τη Μεγάλη Τρίτη και ένα τη Νέα Τρίτη. Το πρόβλημα όπως συμπλήρωσε εντοπίζεται τη Μεγάλη Πέμπτη για τον κόσμο που ζητάει καμπίνα, καθώς επίσης και τη Νέα Δευτέρα με τα εισιτήρια επιστροφής. «Όλοι θέλουν να φύγουν τη Δευτέρα. Όσα πλοία και να βάλεις δε λύνεται το πρόβλημα», είπε, εξηγώντας ότι μπορεί η κίνηση να ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν υπήρχαν παραπάνω δρομολόγια, όμως αυτό είναι ανέφικτο, δεδομένου ότι το κόστος για τις ακτοπλοϊκές και μάλιστα αυτή την εποχή που το πετρέλαιο έχει φτάσει στα ύψη, είναι τεράστιο. «Τα πλοία μπαίνουν μέσα. Πρέπει να αξιολογούμε τα πράγματα πριν ξεκινήσουμε να ζητάμε», ανέφερε ο ίδιος, απευθυνόμενος στους αρμόδιους.
Οι κρατήσεις πάντως φέτος είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 και αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ. Φεγουδάκη, το Πάσχα φέτος, είναι πιο αργά από το συνηθισμένο.
Όπως λέει ο ίδιος τα ξενοδοχεία της πόλης αλλά και του Καρφά, αγγίζουν σε πληρότητα το 90%, ενώ οι επισκέπτες δείχνουν προτίμηση σε μονάδες 4 αστέρων και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια Α’ Κατηγορίας.
Σημαντική πάντως είναι και η αύξηση που παρατηρείται στις κρατήσεις πολυτελών διαμερισμάτων κυρίως στην περιοχή του Καρφά με την αύξηση να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 25% 
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου