Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

TRIVIAL "ΜΕΣΤΟΥΣΙΚΗ EDITION" - Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ... ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 το Μεσαιωνικό χωριό των Μεστών γέμισε από χαρούμενες φωνές μικρών παιδιών που ήρθαν στα Μεστά για να παίξουν μία πρωτόγνωρη παραλλαγή του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού «Trivial Pursuit», που οργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου.
Εβδομήντα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών περιπλανήθηκαν στα σοκάκια των Μεστών και γνώρισαν από κοντά ιστορικά σημεία του χωριού. Μέσα από ένα άκρως Προσκοπικό Παιχνίδι με ευφάνταστες αποστολές, μηνύματα και γρίφους διασκέδασαν, ενώ ταυτόχρονα απέκτησαν γνώσεις μαθαίνοντας την ιστορία του Μεσαιωνικού Οικισμού. Τα παιδιά μετέφεραν νερό στο πηγάδι του Μιλητά, καθάρισαν και παρέδωσαν το Μαστίχι στην πόρτα του Καπετάνιου, περιπλανήθηκαν στα μικρά στενά της περιοχής Κρι κρι, έφτιαξαν το παζλ με το τέμπλο του Παλιού Ταξιάρχη και άλλα πολλά.
Για μια ακόμη φορά οι Πρόσκοποι έδειξαν ότι μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι και τη γνώση.
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου ευχαριστεί όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο παιχνίδι καθώς και τους Βαθμοφόρους, Προσκόπους και γονείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών και τους κατοίκους των Μεστών για την άψογη συνεργασία στην προετοιμασία και υλοποίηση του παιχνιδιού.

 chiospress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου