Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΕΑ


Σε συνέχεια της σύστασης Ομάδας Εργασίας από τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη για τον καθορισμό των κριτηρίων επαγγελματικότητας των αλιέων και τη νομική επεξεργασία του πορίσματός της, δίνεται σήμερα για διαβούλευση το σχετικό κείμενο, το οποίο αποστέλλεται και στους κυριότερους φορείς των αλιέων.
Όπως έχει ήδη αναφέρει ο κ. Υπουργός, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μέχρι σήμερα σαφής περιγραφή του επαγγέλματος του αλιέα, να μην γνωρίζουμε δηλαδή ποιος είναι επαγγελματίας αλιέας και ποιος όχι, ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε πιο αποτελεσματικά το εισόδημά του.
Τα κριτήρια που θα προκύψουν από τη διαβούλευση θα συμπληρώσουν την εθνική νομοθεσία, στο πλαίσιο της χάραξης Εθνικής Πολιτικής για την ανάπτυξη του τομέα της αλιείας, μέρος της οποίας αποτελεί ο εκσυγχρονισμός, η απλοποίηση και κωδικοποίηση της εθνικής νομοθεσίας (η βασική αλιευτική νομοθεσία της χώρας είναι από το 1966, ενώ η κωδικοποίηση έγινε το 1970).
Παράλληλα, με την ολοκλήρωση αυτού του μέρους, ξεκινάει τις εργασίες της η Ομάδα Εργασίας που έχει συστήσει ο κ. Υπουργός για την αναθεώρηση της βασικής νομοθεσίας (ΒΔ 666/66).
Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2011, εγγράφως ή με e-mail με την ένδειξη / θέμα «Κριτήρια Επαγγελματικότητας Αλιέων», στις παρακάτω διευθύνσεις:
Γενική Διεύθυνση Αλιείας, Διεύθυνση Θαλάσσιας Αλιείας, Συγγρού 150, 17671, Αθήνα
E-mail: syg001@minagric.gr

CHIOSPRESS.GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου