Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΕΞΩΡΑΪΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ


Ευχάριστες οι εξελίξεις για το χωριό της Λαγκάδας, δεδομένου ότι αποσύρθηκε η προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας μιας εκ των ενδιαφερόμενων εταιριών για τα λιμενικά έργα στην περιοχή και έτσι μέσα στον Απρίλη, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση της Περιφέρειας με τον ανάδοχο, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.750.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Κύριος του έργου είναι το Λιμενικό Ταμείο και φορέας κατασκευής είναι η περιφερειακή ενότητα Χίου.
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Κώστα Γανιάρη, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί  μέσα σε 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, ενώ προβλέπει την επέκταση των πεζοδρομίων στο λιμενίσκο της Λαγκάδας σε μήκος περίπου 200 μέτρων, με πλάτος 4-5 μέτρα, ανάλογα με τη διαμόρφωση της περιοχής. «Είναι ένα σημαντικό έργο για τη Χίο και πιστεύω ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις και στους κατοίκους της περιοχής και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού», ανέφερε ο ίδιος χακτηριστικά στην τηλεόραση της «Π».
Ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δηλώνει και ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, όπου επί της θητείας του ως Νομάρχης, το συγκεκριμένο έργο ένα από τα εννέα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.
Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του, όσον αφορά τις εργολαβίες των έργων του δρόμου Χίου-Καρδαμύλων, δεδομένου ότι ενώ ξεκίνησαν πριν  5-6 μήνες κανονικά, το τελευταίο διάστημα παραμένουν στάσιμα.  Ο κ. Λαμπρινούδης επιβεβαίωσε ότι θα έρθει σε επαφή με τον κ. Γανιάρη, ώστε να εντοπίσουν γιατί τα έργα έχουν φρενάρει, δεδομένου ότι οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ που είναι ενταγμένο το έργο, τρέχουν φυσιολογικά. 
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου