Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"ΟΡΘΙΑ"...ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ασφυκτικά γεμάτη και ουσιαστικά να μην επαρκέι για τους σκοπούς της συγκεκριμένης συνεδρίασης, συγκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, για πρώτη φορά,  η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης που αποτελείται από 31 φορείς (σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων) αλλά και 11 πολίτες για να γνωμοδοτήσει για το τεχνικό πρόγραμμα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καταρτίστηκε μετά από συζήτηση και βασίστηκε στις προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του ενιαίου δήμου ενώ περιλαμβάνει τόσο τη συνέχιση ήδη ενταγμένων έργων όσο και την υλοποίηση νέων.  Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, «το τεχνικό πρόγραμμα είναι συντηρητικό, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των μειωμένων πόρων που έρχονται στους δήμους από την κεντρική διοίκηση».
Έμφαση μέσα σε αυτό δίνεται καταρχήν, στην καθαριότητα και στον εξωραϊσμό της πόλης, με αντίστοιχες παρεμβάσεις να γίνονται τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια του Δήμου ενώ αρκετά χρήματα θα διατεθούν για την αλλαγή της εικόνας του Κάστρου. Επιπλέον σύμφωνα με το Δήμαρχο θα δοθεί   προτεραιότητα και στα αντιπλημμυρικά έργα, με έργα ενταγμένα τόσο για το ρέμα της Αγ. Ειρήνης και της Σκύλας όσο  και για το πρόβλημα με τις πλημμύρες στην περιοχή του Κάμπου και της Μαρουλούς.
Οι φορείς αφού άκουσαν την τοποθέτηση του Π.Λαμπρινούδη και του προϊστάμενου Προγραμματισμού,  Λάκη Τσακόυ, διατύπωσαν τις ενστάσεις τους αλλά γνωμοδότησαν τελικά θετικά υπέρ του προγράμματος.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου