Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Έκθεση περιοδικών που αφορούν τη γυναικεία παρουσία στην τέχνη τη λογοτεχνία, την παράδοση τη μόδα και τη διαφήμιση  παρουσιάζει η Βιβλιοθήκη «Α.Κοραής». Πρόκειται για μερικά από τα χιλιάδες περιοδικά που διαθέτει η βιβλιοθήκη  πολλά από τα οποία είναι αποκλειστικά γυναικεία και άλλα έχουν πολυσέλιδες αναφορές στη γυναίκα.
Στην έκθεση όπως λέει η κ.Αριστούλα Κουφοπαντελή επιλέχθηκε να παρουσιαστεί ένα μέρος από τα περιοδικά που καλύπτουν ένα αιώνα, από το 1866 που είναι το παλαιότερο μέχρι και τη δεκαετία του 1960.  «Πρόκειται για μια συλλογική δουλειά που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να ξεχωρίσουμε και να επιλέξουμε τα τελικά εκθέματα» δηλώνει ίδια συμπληρώνοντας ότι η έκθεση αυτή έρχεται να θυμίσει ίσως στους παλαιότερους τα αναγνώσματα τους αλλά έχει παράλληλα και επιστημονικό ενδιαφέρον αφού αποτυπώνεται μέσα από αυτά η θέση που είχε η γυναίκα στο πέρασμα των χρόνων.
«Για ένα όμορφο ταξίδι» μέσα στο χρόνο έκανε λόγο μια εκ των επιμελητριών της έκθεσης η Γεωργία Χούλη ενώ ο μοναδικός άνδρας της ομάδας, που εργάστηκε για την παρουσίαση της έκθεσης, Αργύρης Δέντσορας, στάθηκε στο γεγονός της άψογης  συνεργασίας του με τις συναδέλφους του. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλο το Μάρτιο κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου