Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Πρόταση για την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, με την κατασκευή και νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, ετοιμάζεται να καταθέσει η ΔΕΥΑΧ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στα πλαίσια ειδικής πρόσκλησης  μέσω του ΕΣΠΑ , που έχει ανοίξει με καταληκτική ημερομηνία στις 31 Μαρτίου.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος Γ.Μουρούνας οι υφιστάμενες υποδομές δεν επαρκούν για την επεξεργασία όλων των φορτίων μετά και την ενοποίηση των δήμων, έτσι η δημοτική αρχή αποφάσισε να καταθέσει πρόταση για νέα μονάδα, μια πρόταση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και με την ολοκλήρωση της θα κατατεθεί στο επόμενο δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.
Στο πλαίσιο  της προετοιμασίας της πρότασης μελετώνται τα νέα δεδομένα και η χρήση των νέων τεχνολογιών, που θα βοηθήσουν ώστε έτσι η νέα μονάδα να είναι ακόμα φιλικότερη για το περιβάλλον.

Ειδικό συνεργείο από τη Κρήτη βρίσκεται στο βιολογικό, όπου παρουσιάστηκε σήμερα μια νέα μέθοδος και φιλοσοφία επεξεργασίας βασισμένη στις ηλεκτροχημικές μεθόδους, με την ηλεκτρόλυση των λυμάτων. «Δοκιμάζουμε τη μέθοδο αυτή προκειμένου να δούμε τα υπέρ και τα κατά, θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα και το κόστος και εφόσον μας συμφέρει θα ενσωματώσουμε την συγκεκριμένη μεθοδολογία στην πρόταση μας» λέει χαρακτηριστικά ο Γ.Μουρούνας. 

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου