Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΥΚΙΑΔΙΩΤΕΣ – ΛΑΓΚΑΔΟΥΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ 6ΘΕΣΙΟ...


>> ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΥΚΙΑΔΙΩΤΕΣ – ΛΑΓΚΑΔΟΥΣΟΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ
Αλλαγές προκύπτουν για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το νέο σχολικό χάρτη.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, μαθητών αλλά και φορέων που εκδηλώθηκαν για τις συγχωνεύσεως και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα. Όσον αφορά το Νομό μας όπως σημείωσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής είχαμε μειώσεις οργανικών θέσεων, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου το οποίο λαμβάνοντας υπόψη του τον αριθμό των μαθητών θεώρησε ότι πρέπει πέσει ψαλίδι.
Συγκεκριμένα το 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο από 12θέσιο θα γίνει 10θέσιο, το 9ο από 8θέσιο θα γίνει 7θέσιο, στο Δημοτικό Καλλιμασιάς οι 6 θέσεις μειώνονται σε 5, ενώ το 5ο ολοήμερο από 12θέσιο θα γίνει 8θέσιο. Στο μεταξύ το μονοθέσιο Ολοήμερο Δημοτικό των Βαβίλων θα συγχωνευτεί με το 6θέσιο Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων.
Όσον αφορά το σχολείο Συκιάδας – Λαγκάδας, στο οποίο οι τοπικές κοινότητες δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μέχρι σήμερα και από κοινού και να παρουσιάσουν μια επίσημη πρόταση,  από 6θέσιο πιθανότατα όπως ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής θα  διασπαστεί σε δύο 2θέσια σχολεία, ένα σε κάθε περιοχή. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του Υπεύθυνου για θέματα παιδείας του Δήμου Χίου, Νίκου Νύκτα, ο οποίος τόνισε ότι αν το θέμα δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, ίσως αυτή τη στιγμή να βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα. Την Δευτέρα το απόγευμα οι τοπικές κοινότητες θα συνεδριάσουν, ώστε να βρεθεί κάποια λύση και να προχωρήσουν επιτέλους σε μια κοινή πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας. «Κοινή θα είναι η πορεία πλεύσης από εδώ και στο εξής Συκιάδας – Λαγκάδας», είπε και ο Διευθυντής του Σχολείου, Γιώργος Αμπαζής, επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα κάνουν πίσω εάν το σχολείο δεν λειτουργήσει του χρόνου ως 6θέσιο.  
Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια του Υπουργείου για αναθεώρηση της απόφασής του στενεύουν, οπότε το ό,τι κίνηση γίνει από πλευράς Συκιάδας – Λαγκάδας πρέπει να γίνει άμεσα.
tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου