Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ

ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΥΛΕΤΟΠΟΛΕΜΟ
Με πρωτοβουλία της αεροπορικής εταιρείας Astra Airlines, θα έρθουν την περίοδο του Πάσχα στη Χίο 120 Κύπριοι επισκέπτες για να παρακολουθήσουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, με ειδική πτήση τσάρτερ που  προβλέπει την αναχώρηση για Χίο στις 21 Απριλίου από Λάρνακα και από το νησί μας για τη Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα. Μάλιστα παράγοντες του τουρισμού, με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή αναφέρουν ότι θα ήταν ωφέλιμο για την αγορά της Χίου να γίνει προσπάθεια προκειμένου η γραμμή αυτή να επεκταθεί και να υλοποιείται την καλοκαιρινή περίοδο, αφού όλοι γνωρίζουν, και απο τις προσεγγίσεις Κυπριακών κρουαζιερόπλοιων, ότι οι Κύπριοι είναι τουρίστες που μπορούν να αφήσουν χρήματα στο νησί.
Βέβαια προκειμένου να υπάρχουν αξιώσεις εκ μέρους της Χιακής κοινωνίας, θα πρέπει οι πρώτοι αυτοί Κύπριοι επισκέπτες που έρχονται για το ρουκετοπόλεμο να μείνουν και ευχαριστημένοι. Στο πλαίσιο αυτό και για να υπάρξει ορθότερη διοργάνωση του εθίμου, πυρετώδης είναι οι προετοιμασίες στην τοπική κοινότητα Βροντάδου και στη δημοτική αρχή γενικότερα.
Έτσι φέτος πέρα από τα καθιερωμένα μέτρα που ισχύουν κάθε φορά, θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα  σύμφωνα και  με τον αντιδήμαρχο Ομηρούπολης, που προβλέπουν την οριοθέτηση συγκεκριμένων χώρων παρακολούθησης και τη μεταφορά των επισκεπτών με λεωφορειάκια στα σημεία αυτά. Επιπλέον, την Κυριακή του Πάσχα τις βραδινές ώρες θα γίνουν ρίψεις ρουκετών στην περιοχή του πετροκάραβου στο Γούβι, όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν από κοντά την όλη προετοιμασία των συνεργείων και να απολαύσουν το θέαμα ενώ θα εκδοθεί και ενημερωτικό έντυπο που θα διανεμηθεί στο κόσμο.
 


tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου