Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μια σημαντική διημερίδα θα φιλοξενηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Χίο, με θέμα τις πολιτικές υγείας στα Νησιά του Αιγαίου, τα προβλήματα και οι προοπτικές. Η διημερίδα που αποτελεί την πρώτη συνάντηση των Διοικητών  Νοσοκομείων των Νησιών του Αιγαίου, παρουσία εκπρόσωπων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ,  διοργανώνεται με πρωτοβουλία της διοίκησης του Σκυλίτσειου, που φιλοδοξεί μέσα από αυτή να προκύψει ο σχεδιασμός για ένα ευέλικτο σύστημα υγείας το οποίο μπορεί να αποτελέσει το μοχλό της ανάπτυξης για τα νησιά μας.
«Βρισκόμαστε σε μια οικονομική καμπή η οποία κάποια στιγμή θα περάσει και τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα προκύψουν» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ε.Παπαϊωάννου συμπληρώνοντας ότι για να στηρίξουμε τα νησιά και τον τουρισμό, που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Χώρας θα πρέπει να έχουμε ένα οργανωμένο και αποτελεσματικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφερε ο Διοικητής του Σκυλίτσειου, είναι το περιστατικό, που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2009, όταν το κρουαζιερόπλοιο Αζαμαρα σταμάτησε στη Χίο προκειμένου μια επιβάτης του που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα να νοσηλευτεί και να υποβληθεί με επιτυχία σε επέμβαση στην Καρδιολογική κλινική.
Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί με άξονα την συνάντηση αυτή είναι ακόμα η υγειονομική αλληλοεξυπηρέτηση των Νησιών του Αιγαίου στην οποία η Χίος λόγω του καλού επιπέδου του «Σκυλίτσειου» μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. «Η πολιτεία κερδίζει πολλά χρήματα από τη μεταφορά των ασθενών από άλλα νησιά στη Χίο, αφού για να γίνει η αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο κοστίζει μόλις 12.000€ ενώ για να γίνει αυτό με αεροπλάνο c130 απαιτούνται τουλάχιστον  30.000€ και τουλάχιστον 4 ώρες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για την υγεία των ασθενών.

Την πρώτη μέρα, Παρασκευή 18.30, οι εργασίες της ημερίδας, που θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα περιστραφούν γύρω από τις τοποθετήσεις των τοπικών φορέων, να σημειωθεί ότι για το σκοπό αυτό έρχεται στη Χίο και ο Περιφερειάρχης Ν.Γιακαλής.
Το Σάββατο το πρωί οι εργασίες θα μεταφερθούν στο Ομήρειο όπου θα μιλήσουν οι διοικητές των Νοσοκομείων, κέντρων υγείας, οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ και του υπουργείου. 

tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου