Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Επιτυχημένη η προβολή της ταινίας με θέμα τη διατροφή και τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς στη Χίο

Επιτυχημένη η προβολή της ταινίας με θέμα τη διατροφή και τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς στη Χίο
Χίος 28/3/2011
  
Η προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο κόσμος κατά τη Monsansto» χθες στην Καλλιμασιά της Χίο είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Ο κόσμος ήρθε με διάθεση να ακούσει, να δει και να συζητήσει. Η ιδέα της προβολής μια ταινίας  ξεκίνησε από τη διάθεση  να κάνουμε μια εκδήλωση για την Ώρα της Γης. Προτείναμε λοιπόν να δούμε μια ταινία που να μιλάει για το πώς παραβιάζουμε τη φύση. Πώς έχουν δημιουργηθεί τα μεταλλαγμένα, που είναι προϊόντα έξω από την φυσική διαδικασία. Πώς παράγονται  τα δηλητήρια που δεχόμαστε να μπουν στην τροφή μας. Προτείναμε  αυτή την ταινία γιατί πιστεύουμε ότι, αν δεν παραβιάζαμε τόσο την γη μας, ώστε να έχουμε τύψεις για τη ρύπανση που προκαλούμε σε αυτήν, και στεναχώρια για τις αρρώστιες που προκαλούμε στον εαυτό μας, δεν θα χρειαζόταν να θυμόμαστε  μια ώρα το χρόνο οτι κάνουμε κακό στη Γη και να παρηγορούμε τη συνείδηση μας.

Θα φροντίζαμε απλά να μην τη ρυπαίνουμε, να μην δημιουργούμε τις αρρώστιες μας και απλά θα την χαιρόμαστε κάθε ώρα και κάθε στιγμή όπως έκαναν αιώνες μέχρι τώρα οι πρόγονοί μας. Αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση στην ταινία  που μας προβληματίζει. Είναι μια διάσταση που την ζούμε και εμείς καθημερινά. Η οικονομίας μας καταρρέει και εμείς ηθελημένα η αθέλητα  αγοράζουμε συνεχώς προϊόντα και υπηρεσίες που προέρχονται έξω από τη χώρα μας. Δίνουμε συνεχώς τα χρήματα και τον κόπο μας σε ξένα κεφάλαια, είτε για φυτοφάρμακα είτε για σπόρους είτε για θεραπείες, φάρμακα και νοσηλείες. Αυτά τα κεφάλαια είναι που παίζουν στο διεθνές χρηματιστήριο και διογκώνουν εταιρείες όπως η MOODYS. Και οι επιπτώσεις για την Ελληνική οικονομία είναι τραγικές πέφτοντας στο φαύλο κύκλο ενός χρέους που μας φαίνεται αδύνατον να ξεχρεώσουμε. Έτσι μας υποδουλώνουν οικονομικά και μας εξαναγκάζουν σε απόλυτη εξάρτηση.

Κι εδώ έρχονται κάποια ερωτήματα.
Έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι εμείς;
Μπορούμε να στηριχτούμε και πάλι στις δυνάμεις μας;
Θέλουμε να γίνει η Χίος ένας χώρος καθαρός από φυτοφάρμακα και μεταλλαγμένα;
Θέλουμε Βιο-λογικά προϊόντα στο τραπέζι μας και βίο-λογικές καλλιέργειες στο νησί μας;
 Η ταινία αυτή προβλημάτισε όλους μας.
Ελπίζουμε μέσα από τον προβληματισμό μας να βρούμε τις λύσεις που θα μας κάνουν περισσότερο συνειδητούς και ώριμους στις επιλογές που κάνουμε, και στο τι παράγουμε και στο τι καταναλώνουμε και στις αποφάσεις που παίρνουμε.

Ευχαριστούμε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τους φορείς:   Εκπολιτιστικό σωμάτιο Πρόοδος Καλλιμασιάς
Φίλοι Προστασίας Περιβάλλοντος «ΕΛΙΞ>>
και  τον Χορηγό/υποστηρικτή μας:
 Ίδρυμα Πν. και Κοιν. Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου
«Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής»

Περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Μπογή 6972026185

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου