Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

"MΠΑΧΑΛΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η ανάγκη συντονισμού και σωστής οργάνωσης της τουριστικής προβολής του νομού μας αλλά και το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει η νεοσυσταθείσα δημοτική επιτροπή τουρισμού έρχεται στην επιφάνεια,  με αφορμή τη συμμετοχή της Χίου στη Τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολής.
Σε σύσκεψη λοιπόν, που είχε πραγματοποιηθεί πριν από ένα περίπου μήνα στο Επιμελητήριο, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων του τουρισμού, είχε συμφωνηθεί η οικονομική συνεισφορά όλων προκειμένου η Χίος να βρεθεί με δικό της περίπτερο στην Κωνσταντινούπολή.
Την κρίσιμη όμως ώρα, που οι επαγγελματίες   κλήθηκαν να δώσουν χρήματα για την έκθεση οι περισσότεροι κλάδοι το απέφυγαν, με εξαίρεση την ένωση ξενοδόχων και την ένωση ενοικιαζομένων δωματίων που έδωσαν από 500€. Έτσι το Επιμελητήριο   καλείται να πληρώσει τα υπόλοιπα χρήματα, περίπου 2000€ που απαιτούνται για την ενοικίαση του περιπτέρου. Το γεγονός αυτό φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα την διοίκηση του Επιμελητηρίου με τον Πρόεδρο Α.Ζαννίκο να ρίχνει τα πυρά του στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου χαρακτηρίζοντας τους ασυνεπείς και να δηλώνει ότι είναι απαραίτητος ο συντονισμός των ενεργειών αν πραγματικά θέλουμε τουρισμό.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα όπως δηλώνει σκοπεύει να συγκαλέσει σύσκεψη αμέσως μετά την έκθεση της Κωνσταντινούπολης με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των φορέων στο ζήτημα των τουριστικών εκθέσεων.
Επιπελέον ο ίδιος επισημαίνει τον κρίσιμο ρόλο της δημοτικής επιτροπής τουρισμού στο πλαίσιο αυτό, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου της Κ.Μούνδρου, διαφωνόντας όμως με την υπόλοιπη σύσταση της επιτροπής. «Ο κ. Μούνδρος θα έπρεπε να πλαισιώνεται και από άλλα πρόσωπα που έχουν γνώση και εμπειρία, δεν είναι αποδεχτό για παράδειγμα ο Β. Μπάλλας που έχει αναμορφώσει το τουριστικό γίγνεσθαι στα Μεστά να είναι αναπληρωματικό μέλος» λέει χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο τουριστικός πράκτορας  Θ. Μιχαλακης, κάνει λόγο για κακό συντονισμό εκ μέρους του Επιμελητήριου όσον αφορά την συγκέντρωση χρημάτων για την έκθεση της Κωνσταντινούπολης λέγοντας ότι «εμείς δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε χρήματα, απλά δεν φρόντισε κανένας να ζητήσει τη συνεισφορά μας και να συγκεντρώσει το ποσό.Ο ίδιος επισημαίνει οτι η συμμετοχή του νησιού στις εκθέσεις είναι αναγκαια και για το λόγο αυτό άλλωστε ο ίδιος θα πάρει μέρος σαν ιδιώτης στην έκθεση της Πραγας και ίσως του Μιλάνου. "Αν δεν υπήρχε όφελος δεν θα συμμετείχε ουτε ο ΕΟΤ"¨ λέει χαρακτηριστιά ο κ.Μιχαλάκης που ωστόσο φαίνεται απαισιοόδοξος ως προς τη λειτουργία της δημοτικής επιτροπής τουρισμού δηλώνοντας οτι δεν έχει να περιμένει τίποτα.
 tvpatrida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου