Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ραγδαία αύξηση της τιμής της βενζίνης πάνω από 1,70 η απλή και 1.95(!!!!) η σούπερ αμόλυβδη!


Ραγδαία είναι η αύξηση της τιμής των καυσίμων στη διάρκεια ενός έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην τηλεόραση της Πατρίδας, ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Χίου, Σταμάτης Λουφάκης. 
Όπως ο ίδιος τόνισε από τις 5/2/10 μέχρι και τις 2/2/11 η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτιναχθεί στα ύψη αγγίζοντας σε ποσοστό αύξησης το 40%, μεταφραζόμενο σε 68 λεπτά αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. «Μία τέτοια αύξηση σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο που καίει περίπου 38 λεπτά το χιλιόμετρο χρειάζεται 20 ευρώ περισσότερα για να γεμίσει το ντεπόζιτο», είπε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στη Χίο δεν υπάρχει αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών. 
Στο λειτουργικό κόστος των πρατηρίων απέδωσε ο κ. Λουφάκης, τη διαφορά των τιμών ανά πρατήριο ή ανά εταιρεία λέγοντας ότι η τιμή των καυσίμων είναι ένα καθημερινό χρηματιστήριο, η αυξομείωση της οποίας εξαρτάται άμεσα από την τιμή διυλιστηρίου, το νόμιμο κέρδος της εταιρείας αλλά και τις υποχρεώσεις του κάθε πρατηριούχου.
Αγανακτισμένοι δηλώνουν ταυτόχρονα οι καταναλωτές για την άνοδο των τιμών σε όλα τα προϊόντα, ενώ όσον αφορά συγκεκριμένα τη βενζίνη τονίζουν ότι πλέον δεν γεμίζουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, όπως συνήθιζαν να κάνουν τις προηγούμενες χρονιές. «Ο κόσμος έχει κόψει μέχρι και τις εκδρομές τις Κυριακές, αφού κανένας δεν βάζει πάνω από 5-10 ευρώ», επιβεβαιώνει ο κ. Λουφάκης, λέγοντας επίσης ότι οι οδηγοί βάζουν τόση βενζίνη όση υπολογίζουν για να διασχίσουν μία συγκεκριμένη διαδρομή.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος των βενζινοπωλών ανέφερε ότι το κέρδος των πρατηριούχων έχει πέσει κατακόρυφα αφού δεν ξεπερνάει το ένα ή τα δύο λεπτά του ευρώ. «Αδυνατούμε να βγάλουμε μέχρι και το νόμιμο κέρδος μας. Εγώ σήμερα έπρεπε να πουλάω στο 1,74 και πουλάω στο 1,70», κατέληξε ο ίδιος.
tvpatrida.gr

Σχόλιο

Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει αυτή την παράλογη διαφορά μεταξύ απλής και σούπερ αμόλυβδης?Σε κανένα άλλο μέρος δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου