Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πνίγηκαν στα λύματα


Εκτύπωση E-mail
04.02.11
ΔΕΥΑΧ: ΣΑΚΟΥΛΕΣ, ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΕΦΡΑΞΑΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ 
Μέχρι το γόνατο βρέθηκαν στα νερά και τα λύματα 3 σπίτια, που βρίσκονται στο ημιυπόγειο πολυκατοικίας, στη γωνία Εθνικής Αντιστάσεως και Αμφίκλου. Όπως κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του ενός διαμερίσματος Αλεξάνδρα Σιδωράκη, ειδοποίησε τη ΔΕΥΑΧ στις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης, αλλά ο υπάλληλος που έφτασε εκεί, είπε ότι αφενός δεν έχει προσωπικό η ΔΕΥΑΧ για να στείλει να ξεβουλώσει τα φρεάτια, αφετέρου δε εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πρόβλημα όλη τη νύχτα, παρά την έντονη βροχόπτωση. Όμως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, νερά και λύματα μπήκαν και στα τρία σπίτια, (τα άλλα δύο ιδιοκτησίας, Χαράλαμπου Αργυρού και Σάββα Κωνσταντινίδη), με αποτέλεσμα να καλέσουν την Πυροσβεστική, η οποία έφτασε στις 6.00 το πρωί και απάντλησε νερά και λύματα από τα τρία σπίτια.
Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΧ έφτασαν γύρω στις 7.00 και ξεφραξαν τους βουλωμένους αγωγούς, διαπιστώνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στον κεντρικό στη γωνία Εθνικής Αντιστάσεως και Βερίτη. Οι ζημιές που υπέστησαν τα τρία σπίτια είναι μεγάλες, δεν έχουν υπολογιστεί ακόμα γιατί ήδη οι άνθρωποι προσπαθούν  να καθαρίσουν τα σπίτια τους, ενώ η κ. Σιδωράκη είπε με απόγνωση: «Για να πάει το παιδί μου στο σχολείο, βγήκε από το παράθυρο».

ΣΑΚΟΥΛΕΣ, ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΕΦΡΑΞΑΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
Η έλλειψη ανεπίστροφης βαλβίδας στο δίκτυο αποχέτευσης της πολυκατοικίας, που συνδέεται με το δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, καθώς και ο αριθμός φρεατίων που συνέλεγαν τα όμβρια της πολυκατοικίας και κατέληγαν στο δίκτυο της αποχέτευσης, ήταν οι λόγοι που πλημμύρισαν χτες τα τρία υπόγεια διαμερίσματα, σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΧ, Πέτρο Καλογεράκη.
Το πρόβλημα όπως είπε ξεκίνησε από χτες το βράδυ, με την έμφραξη του δικτύου αποχέτευσης, το οποίο αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί. «Λόγω πλημμελούς εγκατάστασης του δικτύου στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, μπήκαν τα λύματα στο υπόγειό της», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι όσα σπίτια βρίσκονται κάτω από τη στάθμη του δικτύου αποχέτευσης πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ανεπίστροφες βαλβίδες.
Το δίκτυο έφραξε επίσης από σακούλες, μπουκάλια, σερβιέτες και άλλα αντικείμενα, που πετούν οι κάτοικοι της περιοχής στις αποχετεύσεις τους.

tvpatrida.gr

1 σχόλια:

EccGr είπε...

Πολύ ενδιαφέρων άρθρο, σε μας θα βρείτε τα πάντα σχετικά με την επεξεργασία αποβλήτων http://www.ecc.com.gr/el

Δημοσίευση σχολίου