Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Τσιμέντο και στον Ανάβατο!

Καταγγελία από τον Σύλλογο Οικολογίας Χίου


"Το 1994 ο Σύλλογος Οικολογίας είχε καταγγείλει την καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου της μικρής παλιάς εκκλησίας του Ταξιάρχη στο παλιό χωριό του Αναβάτου , η οποία συνοδεύτηκε με την καταστροφή  παλιού νεκροταφείου από μπουλντόζα του Δήμου Ομηρούπολης.
Δεκαέξι χρόνια μετά δίνομαι στην δημοσιότητα  σημερινή φωτογραφία του παλιού Ταξιάρχη να κολυμπά σε ένα… υπέροχο μπετόν, σαν κρόκος αυγού σε τσιμεντοποιημένο ασπράδι.
Θαυμάστε τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης και αναπαλαίωσης … που επιχειρεί  ο  Νεοελληνικός πολιτισμός μας. Θαυμάστε το τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας.  Εμείς από τους γονείς μας  παραλάβαμε ατόφια κοσμήματα …που όμως τόσο σύντομα παραχαράξαμε.
(Δεν βρίσκουμε λόγια για να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση που επικρατεί στο νησί,  στο όποιο  οι μπουλντόζες  και το τσιμέντο φαίνονται πλέον να έχουν αυτονομηθεί και  προχωρούνε μόνα τους, η δε οικιστική πίεση να μην υπολογίζει  αρχαιολογικούς χώρους ή  περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ή παραλίες, ή ποτάμια, ή περιοχές Natura  - Μαύρα Βόλια, Νάγος,  Φώκη, Καμπιά, Κλειδού,  Κορακάρης, ποτάμι Αγιασμάτων,  Ριζάρη, Αυλωνιά του Πυργιού …)
Αυτό που βιώνουμε πάντως  αφήνει μια γεύση στυφή, ένα συναίσθημα  λύπης και ντροπής .  Έτσι πάντως την πατρίδα μας δεν την είχαμε ονειρευτεί.… )"
kounoupi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου