Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΕΡΑ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ


 >> ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΓΕΡΑ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ
 Έξαρση παρουσιάζει σύμφωνα με τους επιστήμονες από τον Ιανουάριο ο ιός της γρίπης Η1Ν1 σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφθηκε πριν 10 περίπου ημέρες στο Νομό μας.
Στο μεταξύ, τη μάχη με τη ζωή έχασε το Σάββατο 59χρονος καρδιοπαθής, που νοσηλευόταν για τρεις εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της γειτονικής Μυτιλήνης, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό Η1Ν1. Ο άτυχος 59χρονος ήταν το πρώτο θύμα της νέας γρίπης στη Λέσβο.
Παρά το γεγονός ότι πανελλαδικά διανύουμε την κορύφωση της γρίπης Η1Ν1, καθησυχαστικός ήταν ο παθολόγος Γιώργος Σαρρής, αναφέροντας ότι όπως κάθε χειμώνα έτσι και φέτος έχουμε κάποια κρούσματα γρίπης. Ωστόσο, όπως επισήμανε η φετινή γρίπη, δεν έχει διαφορά από τη γρίπη των προηγούμενων χρόνων, γι αυτό και ο κόσμος δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται εύκολα από αυτά που ακούει από την τηλεόραση και μάλιστα από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την ιατρική.
Όταν κάποιος προσβάλλεται από τη γρίπη, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να συμβουλεύεται το γιατρό του, να μένει σπίτι του, να παίρνει αντιπυρετικά και άφθονα υγρά, ενώ σε περίπτωση επιπλοκής ο γιατρός είναι και πάλι αυτός που θα τον καθοδηγήσει και θα τον συμβουλέψει για το αν θα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο ή να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.
Οι ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, μπορούν να το κάνουν ακόμα τώρα, ώστε να μην έχουν προβλήματα, κατέληξε ο κ. Σαρρής.
Στο μεταξύ ο κόσμος όπως δήλωσε στην τηλεόραση της «Π», δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, ενώ αρνείται κατηγορηματικά να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Κάποιοι μάλιστα προτιμούν να μένουν στα σπίτια τους, όπως είπαν, ώστε να μην κολλήσουν τον ιό, παρά να κάνουν το εμβόλιο.
Όσον αφορά τους μαθητές είναι αρκετά ενημερωμένοι όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης του ιού Η1Ν1, τα οποία ωστόσο πρέπει οι αρμόδιοι να τους τα υπενθυμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην τα παραμελούν.

patrida-tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου